Intervju: NAIIVI berättar om sin debut EP

Foto: Per Kristiansen

NAIIVI imponerade stort på oss då hon släppte sin debutsingel I’m Leaving förra året. Nu får vi äntligen lyssna till hennes debut EP Dark Sunshine. Vi passade på att ställa några frågor till henne för att höra lite mer om låtarna så här kan du läsa en intervju. Hugg in!

Hej! Hur är läget med dig?

Hej! Sitter och dricker te och mår bra.

Vad har du för dig just nu?

Just nu sitter jag och kollar igenom mina skrivblock och dokument där alla texter finns. Jag försöker hitta inspiration och idéer till nya låtar. Det är speciellt att läsa låtrader som snart är 10 år gamla.

Du har äntligen släppt din debut EP Dark Sunshine. Kan du berätta lite om hur arbetet med EP:n sett ut?

Jag och min producent Mats Björke har diskuterat mycket kring soundet. Det har varit viktigt för mig att hitta en röd tråd som binder samman låtarna. Texterna och vissa melodier har jag haft med mig, men tillsammans med Mats har ett mer komplett register av ljud skapats.

Hur har skrivprocessen sett ut?

Låtarna har skrivits vid olika tillfällen. Jag går väldigt mycket på känsla när jag skriver, lyssnar på mina gamla inspelningar och går igenom tidigare texter. Det har inte funnits någon idé för vad låtarna ska handla om, det blir som det blir. Hjärnan och kreativiteten skulle nog låsa sig om det fanns en strukturerad plan från början.

Finns det något spår som betyder extra mycket för dig?

Självklart har alla låtarna en speciell plats inom mig. Men jag tror att Dark Sunshine betyder mest. För mig handlar den om att kunna förlåta sig själv och inte ställa för höga krav. Annars hamnar man i en dal av missnöje.

Varför fick Dark Sunshine ge namn åt EP:n?

För mig är EP:n en berättelse om: flykt, lögner, förnuft, blind kärlek och förvirring. Det handlar om att inte tappa hoppet och förblindas av alla känslostormar. Även i dimman måste man fortsätta skina.

Var det någon av låtarna som var svårare än de andra att skriva?

Den första singeln, I’m Leaving, var nog svårast. De känslorna som jag sjunger om satt djupt inne och det var sannerligen en process att få ner de på papper.

Vad hoppas du att man får med sig efter att ha lyssnat på låtarna?

Förhoppningsvis känner man sig sedd. Det så kallade livet är inte helt problemfritt och det finns låtar skrivna av andra som har betytt otroligt mycket för mig. Låtar som har förstått och stöttat. Det skulle kännas bra om jag kunde föra vidare någon slags styrka genom mina egna texter.

Kan vi förvänta oss en spelning i Göteborg om inte allt för länge?

Troligtvis blir det en del spelningar i sommar. Göteborg är definitivt en av drömstäderna att spela i. Det är bara för Göteborg att höra av sig!

Vad ser du mest fram emot i år?

Oj det var en stor fråga.. Det första jag tänker på, som inte är musikrelaterat, är mitt efterlängtade körkort!

Några sista ord?

Slösa inte tid på folk som tar dig för givet.

Lyssna här!

Följ NAIIVI på Facebook för att hålla dig uppdaterad!

Inläggsförfattare: soundofhisingen.se

Sound of Hisingen tipsar om nya och redan etablerade artister och band. Tipsa oss gärna! soundofhisingen@gmail.com