Viktor Olsson @ Kulturhuset Fregatten

Min vän och jag åkte mot Stenungsund fulla av förväntningar. Äntligen skulle vi få höra några av Viktor Olssons nya låtar live för första gången.

Alla förväntningar infriades och det var kärlek vid första ögonkastet om man nu kan säga så. Vi fick lyssna till flera nya låtar såsom Våren och Om vi bara kunde prata och vi gissar att det nya albumet kommer att bli galet fint. Ni vet ju hur det är när man är nykär, man vill ju inte skiljas åt. Men jag bär låtarna med mig tills vi ses igen och hoppas att det inte dröjer allt för länge.

Viktor förmedlar både smärta och glädje under spelningen som tar med oss på en resa som vi sent kommer att glömma. Vilken fantastisk röst och vilken närvaro han har. Han går både på djupet och tar sig längst in som när vi får lyssna till Stenarna i själen. Vilken jävla låt det är alltså. Varje gång jag lyssnar på låten så hugger den tag i mig. I nästa stund ställer han till med dansfest som när vi får lyssna till Mil av ljus och även en med två vänsterfötter vill inget hellre än att dansa. Visst sitter han på en liten låtskatt trots att han ännu ”bara” släppt ett album och en EP.

Det här är så ärligt och äkta som det kan bli. Självklart är det speciellt för Viktor att det är hans första spelning i Stenungsund på fem år. Viktor sa att han behövde den här spelningen och alla vi som stod där på ett utsålt Fregatten kände nog precis likadant.

Stenungsund är inte bara en liten kuststad med fabriker utan även drömmarnas stad verkar det som. Stort tack till Viktor och hans fantastiska band för en magisk kväll.

Följ Viktor Olsson på Facebook för att hålla dig uppdaterad!

Inläggsförfattare: soundofhisingen.se

Sound of Hisingen tipsar om nya och redan etablerade artister och band. Tipsa oss gärna! soundofhisingen@gmail.com