Sound of Hisingen @ Subkultfestivalen

Foto: Subkultfestivalen

Subkultfestivalen 2k17

Under lördagen intog Sound of Hisingen Subkultfestivalens andra dag. Vädergudarna var med och grunden var lagd för en härlig dag. Subkult arrangerades i Trollhättans folkets park och dagen bjöd på en bred blandning av uppträdanden och konstnärer med både internationell och lokal karaktär. En spännande blandning med subkulturella genrer såsom goth, synth, postpunk, indie, metal, punk, emo, lolita, industrial med mera. Skoj tycker vi!

Utöver musik kunde man besöka olika marknader, workshops och konstutställningar. Första artisten som vi spanade in var Alice B som i vanlig ordning gav oss ett vackert och avslappnat framträdande. Näst ut var The Kasketeers som spelar psychobilly, ett ösigt och energiskt band som med glimten i ögat kan beskrivas som Brolles onda tvilling. Större band som spelade under kvällen och bjöd på en grym show var Moto Boy, Project Pitchfork, Machinista och S.P.O.C.K.

Det känns verkligen som att festivalen har hittat sin egna identitet och känsla. Den sticker ut i mängden och det finns ingen liknande festival i Sverige. Svart var publikens “happy colour” och tyllkjolar och kängor trängdes bland kiltar och färgsprakande hårfrisyrer. Trots att det är en festival med mycket alternativ musik så skulle vi säga att den är bland en av de mest välkomnande, välarrangerande, inkluderande och genuina festivaler som vi har besökt. Det är minst sagt en festival som kommer växa och bli större. Vi hoppas såklart på en till upplaga nästa år!

Se några bilder från festivalen här:

Text och bild: Amanda Dahlén och Linnea Dahlén

Följ Subkultfestivalen på Facebook för att hålla dig uppdaterad!

Inläggsförfattare: soundofhisingen.se

Sound of Hisingen tipsar om nya och redan etablerade artister och band. Tipsa oss gärna! soundofhisingen@gmail.com