Premiär: Pershagen – Det du söker finns inte här

Vi rullar ut röda mattan och premiärspelar idag nya singeln Det du söker finns inte här med bandet Pershagen. Har du inte lyssnat på instrumental musik tidigare så ta tillfället i akt. Det här är musik med mycket nerv som inte släpper taget om dig förrän sista tonen klingat ut.

Pershagen har sedan de startade 2014 släppt en EP och ett album, nu är det snart dags för nya albumet Tarfala som landar 18 maj. Albumet växte dels fram i en lägenhet i Piteå och dels i ett sjaskigt hotellrum i Los Angeles där flera av medlemmarna bodde tillsammans under två månader år 2016. Titeln på albumet, Tarfala, är hämtat från området som ligger i Kebnekajsefjällen.

”Vi tycker att det fina med instrumental musik är att man har större utrymme att skapa sin egna historia eller bild av vad musiken handlar om. Vi har fått höra att vi spelar tallskogsrock och det är en liknelse som vi tycker om.”

Medlemmar i bandet är Jimmie Nilsson (gitarr), Theo Stocks (pedal steel och gitarr), Andreas Sahlin (bas) och Johan Kalla (trummor).

Vill du se bandet live så kommer de till stan 7 juni och spelar då på Holy Moly. Missa inte det!

Lyssna här!

Följ Pershagen på Facebook och Instagram för att hålla dig uppdaterad!

Inläggsförfattare: soundofhisingen.se

Sound of Hisingen tipsar om nya och redan etablerade artister och band. Tipsa oss gärna! soundofhisingen@gmail.com