Premiär + Intervju! Era Isabel – Elva (Video)

Era Isabel

Intervju + Premiär!

Era Isabel släpper 5 december sin EP DNA360 – och vi har fått den stora äran att premiärspela videon till låten Elva som finns med på denna. För att få veta lite mer om Era Isabel och hennes musik fick vi en intervju med henne som du inte heller får missa. Bara bra grejer här under alltså. Hugg in!

Vad har du för dig just nu?

Kollar lite halvt på Pingu samtidigt som jag tänker att jag borde gå ut i skogen, samtidigt som jag väntar på att den nyinflyttade hundvalpen ska vakna. Lägger märke till solen och att det snart är solnedgång fast klockan är 2 på dan, solen ser ut ett avlångt rymdskepp.

Berätta lite om dig själv.

Jag älskar blommor. Tänker mycket i metaforer. Har fortfarande hopp för världen. Slits mellan att känna superkraft och magiska laserstrålar ut i fingerspetsarna till att gråta en massa för att människan är så hopplöst dum. 

Hur skulle du beskriva din musik?

Mjuka toner med sensitiv rymd, profetiska dimensioner med en del tyngd.. Blandningen av mig som är ganska svävande mjuk och Ludvigs (min producent) jordnära mästerliga teknik och estetik som är grundat i ödmjukhet och inkänning. 

Vad är det som driver dig till att skapa musik?

Lusten helt klart. Allt som jag har spelat in själv har jag gjort för min egen skull men till slut blev det så bra att jag verkligen ville sprida musiken till andra, då framförallt budskapet och känslan. 

Har du en klar vision när du går in i skrivprocessen eller låter du det komma till dig?

Nej det bara kommer, men det vore ju kul att testa med en tydlig idé också men då blir det nog mer baserat på sinnet än hjärtat. Det som är kul med att skapa utifrån hjärtat är att man blir så överraskad.

Är det viktigt för dig att själv bli överraskad när du skriver musik? Gillar du det oväntade och oplanerade? 

Haha just det överraskad.. Ja det är väldigt viktigt. Det gillar jag

Du har jobbat på EP:n under en tid nu, känns det jobbigt att släppa den ifrån sig eller är känns det odelat roligt och spännande?

Det känns väldigt skönt. Det är som att jag har varit gravid i typ 2-3 år och nu vill jag bara klämma ut ungen så jag kan få gulla med den! 

Varför har din EP fått namnet DNA360?

Det var ett tecken från Universums intelligens (i form av en registreringsskylt) som en gång förändrade mitt liv helt och hållet.. Haha!

Mer än så kan jag inte säga, det är lite för personligt!

Finns det något spår på EP:n som betyder extra mycket för dig? Varför i så fall.

Singing Road. Den betyder mycket för mig, det är min kärleksförklaring till det vackraste jag vet. Om man lyssnar på texten så låter det kanske som om det vore riktat till en person men det är mer till en kraft, det besjälade, det vägledande, den drivkraften som sipprar igenom oss vare sig vi vill eller inte. Jag känner en stor tacksamhet till det där osynliga, ogreppbara. Det är alltid det som får mig tillbaks till sanningen och det som faktiskt betyder något. Jag kan likna det vid när astronauter berättar om deras upplevelse av jorden efter att ha varit i rymden, då plötsligt förstår dom hur värdefull och vacker vår planet är. Den där tacksamheten är så viktig, det är bränslet och det som ger mig hopp för en ny tid. Där vi ser varandra och tar hand om livet vi har.

Kan man se dig spela någonstans i vinter?

Ja absolut, får se när.. Men jag ska tacka ja så mycket det går! Jag smider också planer på att göra en soloturné i tunnelbanan, det är en gammal dröm som vore så kul att testa, typ sälja kassettband och bara testa alla idéer.. 

Vad har du för planer under nästa år?

Jag vill göra mer musik, göra Stockholm till en mjukare plats och bli en bättre människa.

Kolla in videon till låten Elva här!

Facebook

Inläggsförfattare: soundofhisingen.se

Sound of Hisingen tipsar om nya och redan etablerade artister och band. Tipsa oss gärna! soundofhisingen@gmail.com