Premiär: Dofhiort’n – Every Day Is Saturday

Idag rullar vi ut röda mattan och premiärspelar nya singeln Every Day Is Saturday med Dofhiort’n. Duon som består av Julius Strömberg och Manfred Högström har tidigare släppt singlarna White Winter Wonderland och Anna & Melissa. Vi växlade några ord med bandet för att få veta lite mer om nya singeln och för att höra om vad de har på gång framöver. Hugg in!

Hej! Hur är läget med er?

Hej där! Här är allt bra!

Vad har ni för er just nu?

Dofhiort’n har haft en fin höst så här långt då vi äntligen släppt våra första singlar efter flera år som spelande band och responsen från de som lyssnat har varit väldigt fin och bra, vilket vi är tacksamma och glada över, så klart! Nu släpper vi vår tredje singel, Every Day Is Saturday, och är förväntansfulla inför reaktionerna på den… På den privata nivån är det också fint – jag är i Oslo och studerar och Manfred är i Linköping och studerar så vi korresponderar över www och via telefon nu för tiden, vilket gått bra hittills.

Kan ni berätta lite om er själva och vad som fick er att vilja göra musik tillsammans?

Manfred och jag träffades första gången när vi var sju år, i 1999, och har växt upp ihop hemma i Vänersborg och alltid delat intressen, vänner och musiken. När vi vintern 2013 reste runt i Spanien fick vi en massa idéer till oss genom allt som vi gjorde de veckorna och blev inspirerade att skriva musik kring de här sakerna. Sagt och gjort så fick vi det till och några veckor senare hade vi vår första spelning på en bar i Katalonien – och Dofhiort’n tog sina första stapplande steg som grupp. Sedan dess har vi spelat ihop, även fast vi har bott på olika platser under merparten av dessa år, så har vi fått det att funka och får det att funka även nu. En vacker dag bor vi förhoppningsvis grannar någonstans…

Hur skulle ni beskriva er musik?

Att beskriva sin egen musik är alltid svårt, så vi överlåter det till den som vill lyssna. Någon har tidigare sagt att det är ”lugnt men svängigt”, så det kan väl vara en definition, kanske.

Ni släpper nya singeln Every Day Is Saturday. Berätta gärna lite om den och om det finns någon historia bakom som ni vill dela med er av.

Every Day Is Saturday uppkom faktiskt när vi var i Spanien för snart fem år sedan och är den första låten vi skrev ihop. Hela låten är egentligen en reseskildring över vad vi gjorde de där dagarna när vi hängde runt i Sevilla, var på karneval i Cádiz, träffade en massa nya vänner på ett hostel i Granada, gick på flamencokonserter och konstmuseer, käkade tapas och bara hade det allmänt gött där nere i södern.

Titeln säger väl bara den en del om hur vi spenderade de dagarna… Att låten dessutom kan kännas lite aktuell idag, i och med den katalanska självständighetskampen, är ju inget vi tänkte på för fem år sedan. Den har ingen baktanke rent politiskt, trots att vi sjunger om de två regioner i Spanien (Andalusien och Katalonien) som ofta setts som de två ” konkurrenterna” rent kulturellt och ekonomiskt. Låten är bara en spegling av vår resa och är mer en hymn till förenande än delande, vill vi säga.

Låten är producerad av Rasmus Blomqvist på Lindsberg i Falun under sommaren, då vi också spelade in vår första singel White Winter Wonderland.

Kan vi förvänta oss ett album eller en EP framöver?

Det hade väl varit väldigt roligt att få till en EP, så klart, men en sak i sänder.

Har ni några spelningar inbokade i vinter?

Just nu har vi inga konkreta datum på konserter, men det dyker säkert snart upp något.

Vad har ni för er de kommande månaderna?

De nästkommande månaderna ska vi väl fortsätta att vara flitiga studenter (haha…) och förhoppningsvis träffas snart för att skriva och spela ny musik ihop. Vi har en massa planer och idéer med Dofhiort’n men vi tar det som det kommer. Spelningar och turnerande är det vi tycker är roligast så vi hoppas på mer av det inom det närmsta! Sedan släpper vi ännu en singel om ett litet tag, Jason & Amanda, som vi spelade in med producent Hans Rohdin i somras.

Några sista ord?

Hoppas alla som lyssnar gillar låten, och skriv gärna ned er positiva respons och skicka till oss! Och: vill en veta mer om oss och vad vi håller på med om dagarna så finns vi som ”dofhiortn” på Instagram och på Facebook. Tack för visat intresse och hoppas låten smakar!

Lyssna här!

Inläggsförfattare: soundofhisingen.se

Sound of Hisingen tipsar om nya och redan etablerade artister och band. Tipsa oss gärna! soundofhisingen@gmail.com