Premiär: Äventyret – Daniel var i Finland (EP)

Indiepopbandet Äventyret från Falun/Borlänge släpper imorgon sin galet fina debut EP Daniel var i Finland. Vi rullar redan idag ut röda mattan och premiärspelar denna pärla som du bara måste lyssna på!

För att få veta lite mer om bandet, debut EP:n och vad de har på gång framöver så fick vi en intervju med dem som du kan läsa här. Hugg in!

Hur är läget?

Hej, det är bara fint!

Vilka är Äventyret och vad fick er att göra musik tillsammans? 

I början var Äventyret nånting som skapades utifrån två vilsna utexaminerade själar (Malte och Elias). Två gamla vänner som på varsitt håll haft musik nära hjärtat, och tillslut slog ihop sina skallar. Därefter har Äventyret byggts på och testat olika uttryck och medlemmar och så kommer vi nog altid att göra.

Kan ni beskriva er musik med 3 ord?

Äsch vi duger.

Hur ser det ut när en låt blir till? Skriver ni tillsammans eller var för sig?

Främst har det varit Malte som kommit med nått, kan vara allt ifrån en hel låt till en diffus känsla en får av några ackord. Sedan sitter vi tillsammans eller var för sig, och spelar, skickar röstmemon & nojjar. Musiken skrivs ofta till tillsammans medan texterna oftast skrivs av en person skulle en kunna sammanfatta det.

Ni känner varandra väl, ser ni det som en fördel när ni skapar musik?

Ja absolut. Att kunna vara nära varandra är något vi lägger stor vikt i, även när vi hittat nya medlemmar har aldrig fokuset varit på musikalitet och proffsighet, så länge vi är enade i uttryck. Det speglar nog av sig i musiken (förhoppningsvis). 

Vad är era största inspirationskällor?

Bob Hund, Säkert, Alkberg, Markus Krunegård, Håkan, ja hela bunten i den svenska popsäcken, eller ”pappsäcken” som datorn ville autokorrekta det till…

Kan ni berätta lite hur arbetet med EPn sett ut? 

Inspelningen tog plats i Valley Studios i Borlänge. Där hade vi en dag på oss att utnyttja på bästa sett med hjälp av producenten Andreas Troedsson. Vi bestämde oss för att skala av låtarna och ta ner det lite och på så sätt hinna med att spela in så många som möjligt. Resultatet blev 5 låtar varav 3 tog sig till slutspel. 

Vad har varit roligast med att spela in Epn?

Effektiviteten tror vi, det blev som en fabrik där i studion. Vi som ofta tänker efter för mycket valde att släppa lite på det och har roligt i studion, bara köra. 

Är det någon låt från Epn som betyder extra mycket?

Nä, dom är fina på sina olika vis. 

Har ni några spelningar inplanerade i vinter? Någon i Göteborg kanske?

Ja, vi har planer på att spela runt lokalt till att börja med, känns som den lokala scenen Falun/Borlänga börjar blomma ut. Göteborg kommer vi jättegärna till! Vi har tidigare varit på Bengans och spelar gärna där igen eller vart som helst egentligen. Kanske Brännö Brygga? 

Hur ser planerna ut för er framöver? 

Ja vi ska väl fortsätta spela på och drömma. Möta nya människor, ny publik och skapa musik som vi tycker om. Ett album vore inte helt fel. 

Lyssna på bandets nya EP här!

Följ Äventyret på Facebook för att hålla dig uppdaterad!

Inläggsförfattare: soundofhisingen.se

Sound of Hisingen tipsar om nya och redan etablerade artister och band. Tipsa oss gärna! soundofhisingen@gmail.com