Månadens Favoriter – Maj 2017

Det är ännu en gång dags att summera månaden som gått och vi ger er här våra 10 favoriter från maj. Även denna månad bjöd oss på några riktiga pärlor som vi inte kan få nog av och det är det som är så härligt med musik, man slutar aldrig att överraskas. Så här kommer våra favoriter, utan inbördes ordning. Hugg in!

Maria Holmström – Kvilletorget 2012

Maria Holmström släppte i maj den galet fina EP:n Skynda dig. När vi kom till det andra spåret Kvilletorget 2012 föll vi som en fura och inte bara för att torget ligger på Hisingen, låten är så mycket mer än just det.

7 Days In Alaska – Cloud 9

Vårt norska favoritband 7 Days In Alaska gav oss nya singeln Cloud 9. Det här bandet växer verkligen med varje släpp de gör och vi blir lika imponerade varje gång. Låten kommer att finnas med på deras album Dancing With Ghosts som landar i oktober. Pepp!

Straitjacket Union – Got Some Soul, Kid?

Göteborgsbandet Straitjacket Union släppte i maj sin andra singel Got some soul, Kid? Låten är också titelspåret på bandets kommande EP som landar senare i höst. Vi fortsätter att följa bandet med spänning!

SANT – Visions of Madness

SANT imponerade stort på oss här på bloggen men sin debutsingel Visions Of Madness. Vi föll pladask och ser galet mycket fram emot kommande släpp.

Of Empires – Soho

Of Empires är ett rockband från Brighton som i maj släppte EP:n See You with the Angels, Kid. Vi får inte nog av detta band som fortsätter att leverera rock i toppklass. Vi hoppas att de kommer att slå igenom på bred front under året för de är de verkligen värda.

Andreas Moe – Bus Stop

Andreas Moe är äntligen tillbaka och släppte den fantastiskt fina singeln Bus Stop som vi inte kunde få nog av. Låten kommer dessutom att finnas med på hans kommande EP.

Tawyy – In My Zone

Stockholmsartisten TAWYY gav oss sin debutsingel In MY Zone. Bakom namnet står Sandra Eberskoug som också är en av medlemmarna i Ambivalensen. Hon fortsätter att trollbinda oss med sin fantastiska röst som vi inte kan få nog av och det är en minst sagt lovande debut. Vi ser fram emot att få lyssna vidare på hennes soloprojekt.

Numblife – Girl Who Cried Wolf

Jarrod Gorbel från Night Terrors of 1927 släpper numera musik under namnet Numblife. Det känns ju lite sorgligt att duon lagt ner då de var galet duktiga, men vi gläds därför extra mycket åt att Jarrod släpper musik på egen hand. Nyligen släpptes debutsingeln 32 Days och nu har vi fått uppföljaren Girl Who Cried Wolf. Det här gillar vi väldigt mycket och ser fram emot kommande släpp.

Liam Gallagher – Wall Of Glass

Månaden bjöd också på ett mycket efterlängtat släpp. Liam Gallagher släppte nämligen sin första solosingel Wall Of Glass. Det här låter ju rackarns bra, eller vad säger ni?

Royal Blood – Hook, Line & Sinker

Den brittiska rockduon Royal Blood är äntligen tillbaka med ny musik och förra månaden fick vi lyssna till singeln Lights Out. Nu har de släppt ytterligare en singel och vi får den grymt fina låten Hook, Line & Sinker. 2014 fick vi deras självbetitlade debutalbum och succén var ett faktum. I juni kommer den efterlängtade uppföljaren How Did We Get So Dark?

Följ bloggens spellista på Spotify!

Inläggsförfattare: soundofhisingen.se

Sound of Hisingen tipsar om nya och redan etablerade artister och band. Tipsa oss gärna! soundofhisingen@gmail.com