Månadens Favoriter – Juni 2017

Det är ännu en gång dags att summera månaden som gått och vi ger er här våra 10 favoriter från sommarens första månad – juni. Även denna månad bjöd oss på några riktiga pärlor som vi inte kan få nog av och det är det som är så härligt med musik, man slutar aldrig att överraskas. Tänk vad mycket en missar också! Här kommer våra favoriter, utan inbördes ordning. Hugg in!

Barns Courtney – Golden Dandelions

Den brittiska artisten Barns Courtney gav oss i juni nya singeln Golden Dandelions och vi faller som en fura! Hur bra är inte denna låt, helt galet ju! Han går verkligen från klarhet till klarhet och han är en artist som vi varit helt sålda på ett bra tag nu.

Rhodes – Beautiful Pain

Den brittiska artisten Rhodes är äntligen tillbaka och släppte singeln Sleep Is a Rose. 2015 släppte han sitt debutalbum Wishes och det är faktiskt ett av mina favoritalbum någonsin med låtar som Close Your Eyes, Breathe och Let It All Go. Vi får hoppas att det nu är dags för fler singlar under året och att vi sedan får en uppföljare.

Trampolene – Beautiful Pain

Det brittiska bandet Trampolene gav oss nya singeln Beautiful Pain. Låten kommer dessutom att finnas med på deras efterlängtade fullängdare som landar senare i år. Bandet överraskar ofta med sin musik då de rör sig över ett ganska så brett fält, men det är alltid lika intressant och alltid lika bra. Det här är ett av våra favoritband och de har efter att ha släppt fem stycken Pocket Albums en hel del pärlor i ryggsäcken.

Ian Person – Exit: Highway of Light (Album)

Ian Person som tidigare varit låtskrivare och gitarrist i bland annat The Soundtrack of Our Lives och är en av Göteborgs största rockpersonligheter har släppt sitt debutalbum Exit: Highway of light. Vi fullkomligt älskar det här och det är utan tvekan ett av de bästa svenska album vi får lyssna till i år.

The Killers – The Man

The Killers är äntligen tillbaka och gav oss nyligen nya singeln The Man. Låten är den första att släppas från deras kommande femte album Wonderful Wonderful som snart ska vara färdiginspelat. Senast vi fick ett album var 2012 då de släppte Battle Born så det var ju lite på tiden tycker vi.

Eldoradio – China House

Rockbandet Eldoradio gav oss nya singeln China House. Det här tycker vi är galet bra och det går inte annat än att trycka på repeat när låten tagit slut. Förra året släppte bandet sitt debutalbum 21st Century Explosive Sound och den nya singeln kommer att finnas med på en EP som landar senare i år, den ser vi fram emot att få lyssna till.

Dream Drop – Point the Blame

Göteborgsbandet Dream Drop var given på denna lista då de släppte den galet fina singeln Point the Blame. Bandet släppte förra året sin självbetitlade debut EP och nya singeln kommer att finnas med på bandets andra EP Color in Gray som vi hoppas ska landa inom en snar framtid.

Philip Fritz – Det Känns Som Djävulen Väntar

Om ni frågar oss vem som är Göteborgs just nu mest spännande artist så skulle vi utan tvekan svara Philip Fritz. Tidigare i år släppte han singeln Slå Dig Fri och vi blev blixtförälskade. Det gick helt enkelt inte att värja sig för hans äkthet och innerlighet. Nyligen fick vi äntligen lyssna till nya singeln Det Känns Som Djävulen Väntar. Inom en snar framtid väntas debutalbumet som vi vill höra genast, nu och på en gång.

Albin Lee Meldau – Bloodshot

Göteborgs stolthet Albin Lee Meldau gav oss i juni den vansinnigt fina låten Bloodshot. Låten är titelspåret på hans kommande EP som landar 21 juli och han följer därmed upp debut EP:n Lovers från förra året.

Liam Gallagher – Chinatown

Liam Gallagher släppte i maj sin första solosingel Wall Of Glass och i dagarna fick vi singel nummer två – Chinatown. Låtarna kommer att finnas med på det kommande albumet As You Were som landar senare i höst, det ser vi galet mycket fram emot.

Följ bloggens spellista på Spotify!

Inläggsförfattare: soundofhisingen.se

Sound of Hisingen tipsar om nya och redan etablerade artister och band. Tipsa oss gärna! soundofhisingen@gmail.com