Månadens Favoriter – Januari 2017

Vi summerar januari genom att lista våra favoriter från månaden som gått. Kanske finns någon av dina egna favoriter med eller så har du tur och hittar något nytt guldkorn. Vi kan i alla fall konstatera att året har börjat bra och redan gett oss musik vi inte kan klara oss utan.

Så här kommer då de låtar som vi lyssnat mest på under månaden och som vi tycker att du ska lyssna in dig på om du missat dem.

Imminence – This Is Goodbye

Imminence är tillbaka med ett nytt sound och släppte nya singeln This Is Goodbye. Är HELT såld på låten och det är den mest spelade hos oss under månaden. Låten är dessutom titelspåret på bandets kommande album som släpps 31 mars. Om det ska låta så här bra hela vägen kan det mycket väl vara årets bästa album som väntar. Pepp!

Declan McKenna – The Kids Don’t Wanna Come Home

Den brittiska sångaren och låtskrivaren Declan McKenna släppte under januari singeln The Kids Don’t Wanna Come Home. Sicken superstar han är! Om det rådde någon tvekan innan så gör det inte det längre. Detta var ett av årets första guldkorn och den kommer att spelas flitigt framöver.

Louis Berry – She Wants Me

Bloggens favorit Louis Berry gav oss nya singeln She Wants Me. Hur bra är inte den då! Den brittiska artisten har några helt fantastiska släpp bakom sig och sitter på en talang och karisma som man inte stöter på särskilt ofta. Under året väntas debutalbumet, gissar att det kommer att bli hur bra som helst så hoppas att det inte är så långt borta.

The Sherlocks – Was It Really Worth It?

Ett av våra favoritband just nu här på bloggen är det brittiska bandet The Sherlocks. För några dagar sedan släppte de sin nya singel Was It Really Worth It? Som vanligt får vi en catchig refräng och låten sätter sig vid första lyssningen. En riktig pärla!

Jamie Meyer – Live To Die Another Day

Hisingens stolthet Jamie Meyer släppte nya singeln Live To Die Another Day, vilken är första singeln att släppas från kommande EPn Miss This Town som landar någon gång under våren. EPn är inspelad i Nashville där Jamie nu bor och verkar som artist under stora delar av året. Som vanligt sätter sig låten direkt och han visar att han kan det där med att snickra ihop en hitlåt.

John Hassall & The April Rainers – Intercity 125

John Hassall som är basist i The Libertines släppte nya singeln Intercity 125 med sitt band The April Rainers. Detta diggar vi och fortsätter följa bandet med spänning.

E.A. Lundquist – Jamie Oliver

Bild: Emma Lundquist

Arvid Lundquist från hiphop-kollektivet Tjuvjakt släppte sin första singel Jamie Oliver under namnet E.A. Lundquist. Arvid visar med detta att han kan briljera alldeles på egen hand och låten stoppade vi direkt ner i bloggens lista över månadens bästa låtar.

Finn Kleffmann – Head over Heels

Foto: Céline W. Photography

Finn Kleffmann är en tysk sångare och låtskrivare som i slutet på förra året släppte sin andra singel Head over Heels. Titeln beskriver för övrigt precis vad som hände när vi lyssnade på den första gången. Det ska bli sjukt spännande att följa artisten som framåt sommaren kommer att släppa sin debut EP, med helt nya låtar.

Lallet – Köpenhamn

Christophe Lallet som kort och gott använder namnet Lallet när han gör musik släppte nya singeln Köpenhamn. Jag föll lite grann som en fura när jag hörde låten och jag hoppas verkligen att 2017 blir året då han slår igenom på allvar.

Harlea – You Don’t Get It

Den London-baserade sångerskan och låtskrivaren Harlea rivstartade året med att släppa nya singeln You Don’t Get It. Förra året fick vi debutsingeln Miss Me och vi gissar att hon kommer att synas och höras lite överallt innan året är slut.

The Vryll Society – Sacred Flight

Liverpoolbandet The Vryll Society har gav oss nya singeln Sacred Flight. Det är en del buzz kring detta band och det är inte svårt att förstå varför när man lyssnar på deras musik. Förra året fick vi bland annat lyssna till de fina singlarna Self Realization och A Perfect Rhythm.

Följ bloggens lista på Spotify som vi hela tiden fyller på med nya fina låtar.

Inläggsförfattare: soundofhisingen.se

Sound of Hisingen tipsar om nya och redan etablerade artister och band. Tipsa oss gärna! soundofhisingen@gmail.com