Månadens Favoriter – Februari 2017

Vi summerar februari genom att lista våra favoriter från månaden som gått. Kanske finns någon av dina egna favoriter med eller så har du tur och hittar något nytt guldkorn. Vi kan i alla fall konstatera att året har börjat bra och liksom januari har även februari gett oss musik vi inte kan klara oss utan.

Så här kommer då de låtar som vi lyssnat mest på under månaden och som vi tycker att du ska lyssna in dig på om du nu skulle ha missat dem. Hugg in!

Imminence – Diamonds

Imminence släppte nya singeln Diamonds och det är helt sjukt hur bra detta band är. Jag blir helt knäckt av deras nya singlar, att man både faller och reser sig under de minuter som låtarna pågår. Texterna och musiken tar sig längst in och känslorna svämmar över. Musik blir inte större än så här och jag ser sjukt mycket fram emot det kommande albumet This Is Goodbye som landar 31 mars, det verkar ha alla förutsättningar för att bli ett av årets bästa.

Barns Courtney – Little Boy

Foto: Liz Gander

Den brittiska sångaren och låtskrivaren Barns Courtney är en av de artister vi tycker är allra mest intressanta just nu och vi följer allt han gör med spänning. I februari släpptes hans nya EP The Dull Drums. Han har samlat ihop de bästa låtarna han släppt hittills såsom Hands och Glitter & Gold men vi får även lyssna på de nya spåren Little Boy och Hellfire. Vi är helt sålda på Barns och gissar att 2017 är året då han får sitt stora genombrott.

Cabbage – Gibraltar Ape

Cabbage har kallats Manchesters just nu mest spännande band och det går ju inte annat än att hålla med när man hör på deras musik. För ett par veckor sedan fick vi lyssna till dubbelsingeln Gibraltar Ape som förutom titelspåret även innehåller låten Save the Human. Bandet som bara existerat i lite över ett år gjorde förra året över 100 spelningar och har hyllats av såväl kritiker som det brittiska bandet Blossoms som slog igenom stort förra året.

Tom Grennan – Praying

Tom Grennan är en brittisk artist som förra året släppte sin fina debut EP Something in the Water. En stor talang vi tror kommer att göra avtryck under det kommande året och han spelar för utsålda hus hemma i England. En av månadens favoriter är utan tvekan hans nya singel Praying och gör just avtryck. Han har en helt fantastisk röst och förmedlar mycket känslor. Det här gillar vi!

Gang of Youths – What Can I Do If the Fire Goes Out

Rockbandet Gang of Youths från Australien är tillbaka med nya singeln What Can I Do If the Fire Goes Out och de låter minst lika bra som tidigare. En riktigt skön låt och sångaren David Le’aupepe har en otroligt fin röst. Bandet släppte 2015 sitt debutalbum The Positions och vi får hoppas att det kommer en uppföljare under året.

Larkins – Wasted Years

Det osignade indiebandet Larkins från den brittiska staden Manchester släppte nya singeln Wasted Years. Bandet ger oss melodiös rock med sköna hooks. Bandet debuterade med singeln Hit and Run 2015 och förra året släpptes singlarna Dont Leave The Light On och Velvet.

Youth Club – Are You Wanting It All

Det brittiska indiebandet Youth Club gav oss en av månadens bästa låtar när de släppte nya singeln Are You Wanting It All. Bandet fick snabbt blickarna på sig när de debuterade 2014 med EP:n Colours och 2015 fick vi en uppföljare när de släppte sin andra EP Brothers. De har spelat flitigt på festivaler och har bland annat varit support åt Young Kato på deras turné.

Philip Fritz – Slå dig fri

Philip Fritz imponerade med sin nya singel Slå Dig Fri. Låten kommer att finnas med på hans debutalbum som landar någon gång i vår, det ser vi ju sjukt mycket fram emot att få lyssna till. Jag gissar att vi kommer att få se och höra Philip lite överallt under det kommande året.

Nala – Safe Place

Göteborgsbaserade rockbandet Nala släppte äntligen sin debutsingel Safe Place. Lyxigt värre dessutom då det dessutom var en dubbelsingel och vi fick även lyssna till låten Never Run Cold. Det här är en imponerande debut och det finns all anledning att tro att de även kommer att höras och synas utanför Sveriges gränser. Det här är också ett av de band som vi ser mest fram emot att få höra live under det kommande året.

Solen – Olof, kära Olof

Det Stockholmsbaserade rockbandet Solen är tillbaka med nya singeln Olof, kära Olof. Bandet fortsätter att imponera på oss här på bloggen och vi ser sjukt mycket fram emot det kommande albumet. 2014 fick vi deras senaste album Till dom som bryr sig.

Evelyn Mali – Sekundet

Foto: Studio AKM

Den norska sångerskan och låtskrivaren Evelyn Mali släppte 2015 sin helt fantastiska debutsingel Ishav. Hon har fortsatt att imponera på oss sedan dess och nu fick vi äntligen lyssna på hennes debut EP Undertona av Uvær. Det här är musik vi gärna går vilse i och det är både vackert och känslosamt. Med på EP:n finns den otroligt fina låten Sekundet, definitivt en av månadens bästa låtar.

Filip Lundgren – Förlåt

Foto: Amanda Maria Josefina

Filip Lundgren är ÄNTLIGEN tillbaka och gav oss i februari nya singeln Förlåt. Senast vi hörde ifrån honom var 2015 då han släppte sitt galet fina debutalbum Där inget annat finns. Med på detta fanns flera låtar som vi inte kunde få nog av, såsom Är det du, På väg och Röken från fabriken. Mycket vill ha mer och därför ser vi med spänning fram emot Filips kommande EP som landar någon gång under hösten.

James Gillespie – What You Do

Den brittiska sångaren och låtskrivaren James Gillespie släppte den otroligt fina debutsingeln What You Do. Här föll vi verkligen som en fura, ibland blir man kär på direkten. Hans röst och berättelser vill vi gärna höra mer av genast, nu och på en gång men fram tills dess så kör vi denna på repeat.

The Amazons – Black Magic

Det brittiska indiebandet The Amazons släppte på Alla Hjärtans Dag nya singeln Black Magic, en låt som handlar om obesvarad kärlek. Reading-bandet ger oss som vanligt melodisk indierock av bästa sort och vi har tidigare fått låtar som In My Mind, Ultraviolet och Little Something. Debut EPn Don’t You Wanna släpptes 2015 och under året kommer de också att släppa sitt efterlängtade debutalbum. Det här är ett band som det är en hel del buzz kring och jag gissar att de kommer att ta oss alla med storm under det kommande året.

Benji Lewis – Drift

Vi fick i februari nya singeln Drift med den Melbourne-baserade sångaren och låtskrivaren Benji Lewis. Låten är också den första att släppas från kommande EP:n Home For Now som landar till våren. Förra året släppte artisten sin debut EP Hearts & Halos och vi ser fram emot att följa artisten framöver, för han verkar definitivt ha någonting bra på gång med sin musik.

Följ bloggens lista på Spotify som vi hela tiden fyller på med nya fina låtar.

Inläggsförfattare: soundofhisingen.se

Sound of Hisingen tipsar om nya och redan etablerade artister och band. Tipsa oss gärna! soundofhisingen@gmail.com