Månadens Favoriter – Augusti 2017

Det är dags att summera sommarens sista månad och vi listar här några av våra favoriter från augusti. I vanlig ordning överaskas man och bra musik fortsätter att komma till oss. Sedan missar en väl en hel del också och just därför är vi så glada för att tips som kommer in till oss här på bloggen. Här kommer våra favoriter, utan inbördes ordning. Hugg in!

Family Jools – American Dream

Bristolbandet Family Jools imponerar med sin nya singel American Dream. Det här är ett band som verkligen har något på gång med sin musik och vi gissar att de inom en snar framtid kommer att synas och höras lite överallt. De är grymt talangfulla och musiken blickar tillbaka några årtionden men blir inte retro utan helt rätt.

Ambivalensen – Allt för mig

Vi blir alltid lika glada när Ambivalensen släpper ny singel! Denna gång får vi lyssna på nya låten Allt för mig, och som vanligt så kör vi på repeat.

Bishat – Under My Skin

Äntligen är bloggens favorit Bishat tillbaka med ny musik! Den nya singeln Under My Skin är lite mer upptempo än tidigare låtar och vi fullkomligt älskar det här.

MAUER – Ease the pain

Stökig rock av bästa sort fick vi från Göteborgsbandet MAUER när de släppte debutsingeln Ease the pain. Det här går vi fullständigt igång på och ser galet mycket fram emot deras kommande EP som landar senare i år.

Isaac Gracie – The Death Of You & I

Vi kan inte få nog av den talangfulla brittiska artisten Isaac Gracie. Vi kan inte få nog av hans singel The Death of You & I som dessutom är titelspåret på hans kommande EP som landar 29 september. Förra året släpptes EP:n Songs In Black And White och det är inte svårt att förstå att han säljer ut sina spelningar hemma i England. Definitivt ett namn för framtiden.

The Pale White – Downer

Det brittiska bandet The Pale White släppte nya singeln Downer. Det här är enligt oss ett av Englands just nu mest intressanta och spännande band och vi har totalt kärat ner oss i dem. De har tidigare släppt singlar som Reaction, Let You Down och Turn It Around och har turnerat med band som Blaenovan och Sundara Karma. 29 september släpper bandet sin debut EP, detta ser vi galet mycket fram emot.

Matt Woods – Nervous

Den brittiska sångaren och låtskrivaren Matt Woods är tillbaka med nya singeln Nervous. Vi gillar verkligen hans musik och röst här på bloggen och kanske ännu lite mer för varje släpp han gör. Han debuterade 2015 med singeln Impression och förra året fick vi lyssna till EP:n Ain’t No Use. Han planerar för att släppa ytterligare någon singel i höst och en ny EP landar mot slutet av året.

Barns Courtney – Never Let You Down

Den brittiska artisten Barns Courtney släppte nya singeln Never Let You Down och som vanligt får han oss att bli tokkära! Han går verkligen från klarhet till klarhet och han är en artist som vi varit helt sålda på ett bra tag nu. En av våra absoluta favoriter i år helt klart.

Vistas – Hold Me

Vistas är ett indierockband från Edinburgh som nyligen släppte singeln Hold Me. Bandet startade så sent som 2016 och släppte samma år singeln Sign Language och EP:n Medicine. De är just nu osignade och kanske dröjer det inte alltför länge innan det kommer att ändras.

Silent Crowd – Crazy Love

Det brittiska popbandet Silent Crowd ger oss den något att dansa till med den medryckande nya singeln Crazy Love. Bandet släppte tidigare i år singeln Giving it Up och debuterade 2015 med låten What You Say. Vi håller ett öga på dem fortsättningsvis för det här låter ju rackarns bra.

Följ bloggens spellista på Spotify!

Inläggsförfattare: soundofhisingen.se

Sound of Hisingen tipsar om nya och redan etablerade artister och band. Tipsa oss gärna! soundofhisingen@gmail.com