Månadens Favoriter – April 2017

Månadens Favoriter – April 2017

Det är ännu en gång dags att summera månaden som gått och vi ger er här våra 10 favoriter från april. Även denna månad bjöd oss på några riktiga pärlor som vi inte kan få nog av och det är det som är så härligt med musik, man slutar aldrig att överraskas. Så här kommer våra favoriter, utan inbördes ordning. Hugg in!

The Pale White – Turn It Around

Det brittiska bandet The Pale White släppte singeln Turn It Around. Det här är enligt oss ett av Englands just nu mest intressanta och spännande band.

Royal Blood – Lights Out

Den brittiska rockduon Royal Blood var under månaden äntligen tillbaka med ny musik och vi fick lyssna till nya singeln Lights Out. Den här kan ju inte ha gjort någon besviken. 2014 fick vi deras självbetitlade debutalbum och succén var ett faktum. I juni kommer den efterlängtade uppföljaren How Did We Get So Dark?

Straitjacket Union – Someday we will win

Göteborgsbandet Straitjacket Union släppte sin helt fantastiska debutsingel Someday we will win. Jag ser galet mycket fram emot deras debut EP Got some soul kid? som landar senare i höst. Jag har sett dem spela här i Göteborg flera gånger och varje gång blir jag imponerad över hur bra deras låtar är, vilken energi de har på scen och vilket fint samspel de har.

Glenn Udéhn – Dom bortglömda

Bloggens favorit Glenn Udéhn släppte nya singeln Dom bortglömda. Singeln har även en b-sida och vi fick också låten Sjung en visa till. Glenn ger oss som vanligt tidlös pop som vi inte kan få nog av och det går ju inte att göra annat än att älska den nya singeln.

Randiga Rut – Ska vi gå och fika?

Vilken smällkaramell! Här gick det inte annat än att bli blixtkär. Nya singeln Ska vi gå och fika? med Randiga Rut är helt klart en av de låtar vi lyssnat på allra mest under månaden.

Harry Styles – Sign of the Times

Det gick ju inte att göra annat än att falla pladask för även denna. Harry Styles första singel som soloartist fick oss på fall och vi ser fram emot att höra det kommande albumet.

Henrik Berggren – Wild Child

Henrik Berggren gav oss ytterligare en singel och vi fick lyssna till nya låten Wild Child. Precis som tidigare singlar sätter sig låten direkt och man vill inte sluta lyssna. Vi ser galet mycket fram emot albumet Wolf’s Heart som landar 5 maj och även 21 juli är ett datum att skriva ner i kalendern då han den dagen spelar på Liseberg här i Göteborg.

The Amazons – Junk Food Forever

Indiebandet The Amazons som kommer från den brittiska staden Reading släppte nya singeln Junk Food Forever. Låten kommer att finnas med på deras efterlängtade debutalbum som landar 26 maj.

The Sherlocks – Chasing Shadows

Ett av våra favoritband just nu här på bloggen är det brittiska bandet The Sherlocks och i april fick vi lyssna till deras nya singel Chasing Shadows. Som vanligt får vi en catchig refräng och låten sätter sig vid första lyssningen. Vi ser väldigt mycket fram emot debutalbumet Live for the moment som släpps 18 augusti.

Hagaliden – Skrivet i sten

Äntligen är Hagaliden tillbaka och vi får lyssna till nya singeln Skrivet i sten. Missa för allt i världen inte denna! Det är bara till att låta sig svepas med, lägga den i en spellista och trycka på repeat. 2015 släpptes albumet Inget är vårt, vi håller tummarna för att en uppföljare är på gång.

Följ bloggens spellista på Spotify som vi hela tiden fyller på med nya låtar.

Inläggsförfattare: soundofhisingen.se

Sound of Hisingen tipsar om nya och redan etablerade artister och band. Tipsa oss gärna! soundofhisingen@gmail.com