Lisen Henrietta – Drunkna (Intervju)

Göteborgsbandet Lisen Henrietta imponerar stort på oss när de släpper sin debutsingel Drunkna. Lyxigt värre är att de dessutom bjuder oss på två spår och vi får även lyssna till låten Mina kläder. Musik som överraskar är den bästa och vi kan inte få nog av dessa låtar. Det här är en av höstens mest spännande debuter.

Vi fick en intervju med Olof Källstrom som är en av medlemmarna i bandet för att få veta mer om debutsingeln och vad de har på gång framöver. Hugg in!

Hej Olof! Hur är läget med dig?

Det är bara finemang!

Du är en av medlemmarna i det nystartade bandet Lisen Henrietta. Kan du berätta lite om bandet och vilka som ingår?

Övriga medlemmar är Lisen Jernqvist (sång), Oscar Jonsson (bas) och Jakob Falkendal (trummor).

Som tonåring skrev jag mängder med poesi. Tårdrypande små rader av ren pubertetsångest som sedan dess legat och marinerats i de allra mörkaste hörnen av Google drive. Lisen hade som liten ägnat sig åt precis samma sak, och när vi lärt känna varandra satte vi oss en kväll för att leta rätt på våra bortglömda alster. Det hela började i asgarv men  allteftersom började små guldkorn smyga fram och när så småningom kvällen var till ända gick vi och la oss med den underbara rödvinsinfuserade insikten att vi borde starta ett band.

Vad var det som fick er att vilja göra musik tillsammans?

Det var de där gamla dikterna, vi kände att Lisens femtonåriga berättarjag kom åt en nerv som annars kanske hade varit omöjlig att hitta. Den ville vi ta tillvara på så vi samlade ihop ett gäng härliga musiker och började tonsätta och repa in.

Hur skulle du beskriva er musik?

Den är vad den är, vi har inte haft några utstuderade planer gällande genre eller stuk utan mest köttat intuitivt utefter texternas fokus. Men det är nån slags pop/rock.

På fredag släpper ni er debutsingel som innehåller låtarna Drunkna och Mina Kläder, berätta allt om dem!

Det är två låtar som ligger oss nära om hjärtat. Med dem fick vi för första gången som band en kollektiv känsla för hur vi ville låta. Därför valde vi att spela in just dem först. Hur de låter och vad de handlar om får ni själva upptäcka.

Har ni några spelningar inplanerade i höst?

Nästa spelning är manifest on tour i Stenungsund, fredagen den 19 oktober.

Hur ser planerna ut för er framöver?

Vi ska spela in ett album i vinter och sen får vi se!

Några sista ord?

Det känns skönt att få göra musik helt utan mål eller pretentioner, det här är vad som känns rätt för oss och det ska bli superkul att se vad folk tycker om det!!

Lyssna här!

Följ Lisen Henrietta på Facebook för att hålla dig uppdaterad!

Inläggsförfattare: soundofhisingen.se

Sound of Hisingen tipsar om nya och redan etablerade artister och band. Tipsa oss gärna! soundofhisingen@gmail.com