Intervju: Villa Rivercat

Vi älskar debutsinglar här på bloggen, särskilt när det låter så bra som det gör när Villa Rivercat debuterar med låten More. För att få veta mer om bandet, nya singeln och för att få lite mer om vad de har på gång framöver fick vi en intervju med dem som du kan läsa här. Hugg in!

Hej! Hur är läget med er?


Jo tack det är jättebra med oss. Vi är så glada över att vår debutsingel More har tagits emot med öppna armar. Det är en riktigt spännande tid för oss just nu. Nästa singel släpps snart och vi förbereder inför albumrelease och releasefest hemma i Stockholm. 


Kan ni berätta lite om bandet och vad det var som fick er att vilja göra musik tillsammans?

Vi är fem goda vänner som delar en stor kärlek för musik och musikskapande. Efter några år av olika bandkonstellationer så känns det som att vi har hittat hem, vi kommer väldigt bra överens helt enkelt. Vi är alla väldigt breda i vår musiksmak och lyckas blanda våra enskilda stilar i en fin musikmix. Vi försöker lyssna på varandra, det är nog tricket. 
Fyra av oss är uppvuxna i Dalarna, i Falun, Borlänge och Sifferbo. Den femte medlemmen, vår trummis, pratar inte så mycket så vi har aldrig lyckats lista ut var han kommer ifrån. Vi tror att han kommer från Bajen men vi vet inte riktigt var det ligger.

Kan ni beskriva er musik med 3 ord?

Medryckande, ärlig och atmosfärisk.

Debutsingeln More, berätta gärna allt om den!


Låten handlar om att ljuga och spela spel, att pröva hur långt man kan komma innan någon avslöjar en. Texten är ganska tragisk och sorglig men låten avslutas ändå med en glad och trallvänlig refräng i slutet och budskapet att det finns vänner där ute ifall vi tillåter oss själva att släppa in omgivningen och berätta om våra demoner. Musikalisk tog vi mycket inspiration från Sympathy for the devil, speciellt pianokompet, även om slutresultatet inte låter som Stones alls. Hela soundet är ganska inspirerat av 60/70-talets ljudbild med oktaver på gitarren och ”Hey Jude-körer” i slutet.

Kan vi förvänta oss en EP eller ett album framöver?


Ja det kan ni. Den 26:e oktober släpps vår nästa singel Morning Comes och början på december kommer debutalbumet Days and Weeks and Hours.

Vad lyssnar ni själva på för musik just nu?

Då vi är fem personer med varierande musiksmak blir det en väldig blandning. De senaste tillagda låtarna i vår gemensamma spellista på Spotify är Blind FaithPresence of the lord, Anna AhnlundGruset, VetiverWonder why och Night MovesColored Emotions.

Hur ser planerna ut för er under de kommande månaderna?


Singelsläpp, albumrelease och världens releasefest i början på december. Sen väntar en vår och sommar av inspelning och en planerad turné med avslut i södra Tyskland.

Några sista ord?

Stay hydrated, kom ihåg att vara snäll, skala bananen innan du äter den och lyssna på vår musik.

Lyssna här!

Följ Villa Rivercat på Facebook för att hålla dig uppdaterad!

Inläggsförfattare: soundofhisingen.se

Sound of Hisingen tipsar om nya och redan etablerade artister och band. Tipsa oss gärna! soundofhisingen@gmail.com