Intervju: Viktor Olsson

2015 släppte Viktor Olsson sitt hyllade debutalbum Stenungsund där han skrev om sin uppväxt och vägen fram tills skivan släpptes. Det blev ett år fyllt av spelningar och tv-framträdanden och Viktor syntes mest överallt. Förra året fick vi lyssna till EP:n Alla lämnar till slut där sångaren vände inåt och visade på en ny sida av sitt låtskrivande. Det fortsätter att gå som tåget.

På lördag gör Viktor en spelning på Kulturhuset Fregatten i Stenungsund och vi kommer för första gången få lyssna till de nya låtar som kommer att finnas med på hans kommande album.

Jag fick en liten intervju med Viktor inför spelningen som du kan läsa här.

Hej Viktor! Hur är läget med dig?

Allt är gott, vi är i full gång med repande och fixande inför spelningen.
Så det är fullt upp men det är ju då jag trivs som bäst.  

Den 4 mars gör du en spelning hemma i Stenungsund på Fregatten. Berätta allt om den!

Vi fick en förfrågan av Stenungsunds kommun om vi ville vara med och lira när Kulturhuset Fregatten firar 25 år. Planen var egentligen att ligga lite lågt med spelningar tills att det släpps nya låtar, men jag kan aldrig tacka nej när det finns möjlighet att lira. Det är ändå det jag tycker är det roligaste. Så jag har satt ihop ett jäkla svängigt band bestående av mina bästa polare. Jag har inte lirat med band på länge och inte lirat i Stenungsund på 5 år. Det kommer bli en spelning att minnas. Jag utlovar dans, blås & soulkörer. 

Är det någon låt som du ser extra mycket fram emot att spela live?

Jag tänker som när jag skriver, att låtarna lyfts av sin helhet. Sen vore jag väl en idiot om jag inte lirar Stenungsund på hemmaplan. Den är ju skriven ett stenkast därifrån. 

Uppföljaren till ditt debutalbum Stenungsund är ett av de album som vi ser allra mest fram emot i år. Kan du berätta om hur arbetet med den kommande skivan ser ut? När kan vi förvänta oss en första singel?

Haha, jag är sjukt tacksam för er pepp på skivan. Jag kan tyvärr inte berätta något om den ännu. Men det blir en pop-skiva och jag börjar känna mig jäkligt nöjd med stora delar av materialet. Men när jag känner mig fram – så alltid när jag tror att jag är redo så har jag ännu en låt att skriva. Jag är ännu fast i fasen ”Jag spelar in demos i Logic” och försöker hitta den ljudbild jag söker. 

Jag har sagt att det skall släppas i år och det står jag fast vid. Men jag vill att min andra skiva ska bli något jag själv vill bära under armen. Och jag har på gott och ont alltid väldigt höga krav. 

Vill du hälsa något till dem som kommer till spelningen?

Alla till Stenungsund 4 mars. 
19.45. Så enkelt är det. 

Följ Viktor Olsson på Facebook för att hålla dig uppdaterad!

Inläggsförfattare: soundofhisingen.se

Sound of Hisingen tipsar om nya och redan etablerade artister och band. Tipsa oss gärna! soundofhisingen@gmail.com