Intervju: Vi summerar 2018 med Viktor Olsson

Foto: Erik Olsson

Det har gått tre år sedan Viktor Olsson debuterade med albumet Stenungsund. I höstas fick vi äntligen lyssna på uppföljaren som bär hans namn. Det är en kär tradition att stämma av året som gått med Viktor och här kommer årets upplaga. Hugg in!

Hej Viktor! Hur är läget med dig?

Läget är fint med mig. Jag har en rolig höst bakom mig och en spännande vår framför mig.

Vad har du för dig just nu?

Jag skriver och drömmer. Lyssnar på Feliz Navidad.

I år fick vi äntligen lyssna till ditt andra album, ”Viktor Olsson”. Finns det något kärt minne från inspelningen som du kan berätta om?

Jag känner nog att hela inspelningen var ganska kär. Vi jobbade på utan förväntningar utan ville egentligen bara göra ett riktigt bra album. Jag gillar att jobba med Axel och Jonatan i deras studio. Det är ett gött ställe och med en jäkla massa kreativitet både i människorna och väggarna.

Hur känns det så här några månader efter släppet? Du har fått väldigt fina recensioner.

Jag gillar ju albumet såklart. Sen har jag inte lyssnat på det sedan det släpptes men det lär väl bli några varv när vinylen kommer till mig nu i slutet av december. Recensionerna är så klart kvittot på andra diggar det jag gör. Sen kan du inte äta dig mätt med hjälp av recensionerna så det som har gjort mig väldigt glad är såklart att den har tagits mot såväl av alla polare som lyssnar. Jag ser alla som hör min musik som mina vänner och familj.

Får det dig att bli pepp på att skriva ny musik? Hur ser det ut på den fronten, har du skrivit på ny musik sedan du spelade in skivan?

Jag ska börja spela in lite grejer i januari. Har skrivit en del. Inget album kanske, men lite låtar.

Kan du dela med dig av några höjdpunkter från året som gått?

Debaser Stockholm och Nefertiti Göteborg var såklart jäkligt roligt. Det var första gången jag turnerade med band i Stockholm så det var mäktigt.
Sen alla människor jag får hänga med tack vare musiken är såklart jäkligt fett. Har haft sjukt roliga spelningar i Örebro och Östersund, Stenungsund mfl.

Hur får man tag på din senaste platta i vinyl?

Som det ser ut just nu så köper man den av mig. Jag har dock valt att inte gå ut med all info om det förens jag har vinylskivorna hos mig.

Sedan du släppte ditt debutalbum Stenungsund 2015 har du upplevt både med- och motgångar, vad har varit dina viktigaste lärdomar som musiker så här långt?

Att det enda som betyder något är att man tycker det är kul med musik. Framgång är inget värt om du inte trivs där du är. Och att ha kul med musik innebär allt som oftast att man går på magkänslan kring vad du själv vill göra.

Om du kunde skicka ett meddelande tre år tillbaka i tiden till dig själv, är det något du skulle vilja säga?

Allt är lugnt. Det ordnar sig. Fortsätt skriv.

Hur ser planerna ut för 2019? Kan vi förvänta oss att du släpper något nytt?

Tycker alltid man ska förvänta sig saker av mig. Så får vi ser hur det blir. 🙂
Jag har bokat studiotid i Januari och skall testa lite nya grejer. Sen får vi se vart det landar.

Snart är det jul. Har du någon favoritlåt som du lyssnar på för att komma i julstämning?

Haha jag är sämst på julmusik. Jag lyssnar mycket på Sharon Van Etten just nu. Inte julmusik men hon funkar året om.

Några sista ord?

Stort tack för ett sjukt fint 2018.
Albumet, konserterna.
Vi fortsätter 2019.

Lyssna på Viktors senaste album här!

Följ Viktor Olsson på Facebook eller Instagram för att hålla dig uppdaterad!

Inläggsförfattare: soundofhisingen.se

Sound of Hisingen tipsar om nya och redan etablerade artister och band. Tipsa oss gärna! soundofhisingen@gmail.com