Intervju: These Heavy Clouds

Foto: Sara Björkegren

Sabina Wärme har många projekt omkring sig, bland annat soloprojektet These Heavy Clouds. Förra året släpptes den fina debut EP:n Jag var molnen och nu får vi äntligen lyssna till nya singeln Hon kollar väl inte på mig? Hur bra är inte den då! Vi fick en intervju med artisten för att prata om nya musiken, det nystartade skivbolaget och kommande debutalbum. Hugg in!

Hej Sabina! Hur är läget med dig?

Hej! Det är fint tack!

Vad har du för dig just nu?

Idag är det singelsläppsdag så jag har precis varit och pratat på Radiohuset och annars vankar jag mest runt och är ungefär lika delar stressad och peppad. Har precis satt mig ner med en kopp te nu. Ska försöka andas lite.

Du släpper med ditt soloprojekt These Heavy Clouds singeln Hon kollar väl inte på mig. Kan du berätta lite om låten och vad den handlar om?

Absolut! Jag skrev låten för typ ett år sedan. Jag bodde i Göteborg just då och jobbade som kompositör i en uppsättning på Backa Teater. Vid den här tidpunkten höll jag och min tjej på med nåt sorts ganska intensivt utbyte av Spotify-listor. Och jag minns att jag satt i lägenheten jag bodde i lyssnade väldigt mycket på dom här listorna som jag fick och drömde om att det skulle finnas mer lesbisk klubbmusik. Sen hade jag en ledig helg och spenderade nog cirka hela den i soffan med att skriva den här låten.

Och ja låten handlar alltså om att gå in på ett dansgolv. Och ganska direkt se någon som man får nån sorts connection med.

Jag släppte även en monologvideo för några veckor sedan, som ett iscensättande av låten. Eller kanske mer som en berättelse om vad som händer i rummet innan låten börjar. Den heter ”Tänk dig att du står på ett dansgolv” finns att kolla in på Youtube för den som vill veta mer! 

Låten är den första att släppas från ditt kommande debutalbum. Var i processen befinner du dig, är albumet färdigt?

Ja precis! Dagens släpp är första singeln. Sen kommer det faktiskt en singel nummer två redan om en månad, den 27 april! Angående resten av albumet så är stommen färdig, sen kommer vi att jobba vidare och producera klart allt under sommaren.

Kommer det att finnas något genomgående tema på albumet som du vill dela med dig av?

Jag har jobbat vidare ganska mycket med den flummiga temat ”moln”. Till viss del med konkreta moln, men också som metafor. Att sväva på moln. Att vara uppe blad molnen. Det finns många paralleller att dra mellan väderförhållanden och känslor.

Kommer du att producera albumet själv?

Jag producerar albumet tillsammans med Lisa Gagerman. Vi jobbade med produktionen tillsammans på EP:n jag släppte under förra våren med, och jag tycker hon är en grym producent så jag är glad att jag får ha med henne även i arbetet med albumet.

Vad tycker du roligast med att spela in ett album?

Hmm. Jag tycker om att sitta och jobba med ljudbilderna. Skruva lite på ljuden. Göra egna synthar. Och sen gillar jag också koncepttänket, att jobba med typ så inramning av allt och hur det ska se ut och vad det ska förmedla. Kanske låter lite tråkigt. Men jag gillar det hur som!

Just nu startar du upp skivbolaget ANNA/ANNA, berätta allt om det!

ANNA/ANNA är ett kvinno- och transseparatistiskt independentbolag. Jag kommer att ha en officiell lansering av bolaget i april, så det här första släppet jag gör nu blir lite som en smygstart. Bolaget kommer att husera och släppa både egna projekt, som These Heavy Clouds, och andra artister.

Tanken är att bolaget ska fungera som en plattform och en samlingsplats för artister och artistsamarbeten, och som ett ytterligare initiativ för att lyfta och supporta varandra som kvinnliga, trans och ickebinära musikskapare och producenter. Det kommer att börja i ganska liten skala men förhoppningen är att göra större samarbeten, även med andra bolag och organisationer, framöver.

Vad ser du mest fram emot i år?

Jag håller ju på att skriva på vad som ska bli inte bara ett debutalbum utan också ett musikbaserat liveperformance och jag ser väldigt mycket fram emot att utveckla det konceptet vidare och göra fler samarbeten med andra kring det. Och att få komma ut och göra större uppsättningar av det här. Jag ser även fram emot att se hur ANNA/ANNA kommer utvecklas.

Några sista ord?

Så glad att jag fick vara med! Hoppas vi hörs snart igen!

Nya singeln hör du här!

Följ These Heavy Clouds på Facebook och Instagram för att hålla dig uppdaterad!

Inläggsförfattare: soundofhisingen.se

Sound of Hisingen tipsar om nya och redan etablerade artister och band. Tipsa oss gärna! soundofhisingen@gmail.com