Intervju: Pelle Kjellqvist om debutsingeln

Sångaren och låtskrivaren Pelle Kjellqvist släpper idag debutsingeln Något måste hända nu. Vi blev galet förtjusta i denna låt och ville så klart få veta lite mer om Pelle, nya singeln och få reda på vad han har på gång framöver. Vi fick en intervju med honom för att få svar på våra frågor och vad vi pratade om kan du läsa här!

Hur är läget med dig?

Tack, det är bara bra!

Vad har du för dig just nu?

Just nu har jag semester och försöker insupa det sista av sommaren, så man orkar med mörkret sen.

Berätta gärna lite om dig själv.

Föddes på 90-talet, flyttade till Stockholm för 5 år sen, är väl en småstadskille med storstadsdrömmar. När jag inte gör musik, jobbar jag som Art Director. 

Kan du beskriva din musik med 3 ord?

Ärlig, Popig och Känslofylld

Du släpper 23 augusti din debutsingel Något måste hända nu. Kan du berätta lite om vad den handlar om och hur den blev till?

Ja, den handlar om att vara trött på att vänta på att saker ska hända, vare sig det handlar om en kass utekväll kl 02, eller mer livsavgörande saker. Den kom till en januarikväll när jag satt och och lekte i logic och var mitt sätt att försöka fånga känslan av åldersnoja, januarimörker och ett händelselöst kärleksliv.

Hur ser det ut när en låt blir till? Kommer text eller musik först?

Text kan komma till mig närsomhelst, jag sparar på textrader som jag kommer på eller hör och tycker är bra, som underlag när jag väl sitter med en låt. Annars brukar jag främst bli inspirerad av en ackordföljd och när jag väl fått ihop en sådan rinner låten ur mig ganska snabbt.

Vad inspireras du av?

Förutom all typ av musik, så inspireras jag av olika ögonblick i livet, det är väldigt få gånger man känner att man faktiskt lever och dom stunderna vill jag göra låtar av. 

Vilken musik växte du upp med och är det något som påverkar dig nu?

Från början var det främst Beatles, då mamma och pappa är stora fans. Det tror jag har gett mig en kompass för enkla och popiga melodier. Annars har jag lyssnat på mycket olika musik i min uppväxt, allt från indie till death metal. Vilket gör mig öppen för att blanda stilar, med pop som grund.

Kan vi förvänta oss fler singlar eller en EP senare i år?

Det kommer två till singlar. Jag håller för tillfället på att färdigställa den ena, som är en lite lugnare låt och efter det kommer en gitarrig indiepop-låt!

Har du några spelningar inplanerade framöver?

Nej, fokus ligger på att släppa mer musik först och främst.

Vad har du för planer under de kommande månaderna?

Släppa mer musik innan året är slut och bli en bättre producent!

Några sista ord?

Stay tuned!

Lyssna på Pelles debutsingel Något måste hända nu.

Följ Pelle Kjellqvist på Facebook för att hålla dig uppdaterad!

Inläggsförfattare: soundofhisingen.se

Sound of Hisingen tipsar om nya och redan etablerade artister och band. Tipsa oss gärna! soundofhisingen@gmail.com