Intervju: OX

Göteborgsbandet OX släpper idag sin debutsingel Hidden. Vi fullkomligt älskar det här och låten sätter sig vid första lyssningen. Det ska bli galet spännande att följa bandet framöver.

Vi ville naturligtvis få veta lite mer om bandet och deras nya låt och fick en intervju med dem som du kan läsa här. Hugg in!

Hej OX! Hur är läget med er?

Vi mår bra. Vi har mycket att göra, men vi tycker om hårt arbete.

Vilka är OX?

OX är en popkvartett från Göteborg. Medlemmarna är just nu Ida Gudmundsson (sång, ukulele), Tone Persdotter (sång, orgel, synt), Simon Larsson (synt) och tillskottet Ragnar Bern (slagverk, beats).

Hur träffades ni och vad var det som fick er att vilja göra musik tillsammans?

Vi har spelat ihop tidigare men ville skapa något nytt. Något organiskt, sårbart och samtidigt industriellt som man kan känna saker och dansa till. Så vi började göra beats med rostiga rör, eldgafflar och vinglas ute i en gammal lada på landet och lade sedan till ukulele, orgel och sång.

Det kändes väldigt självklart från början att det skulle vara vi. Vi delar en gemensam känsla av vad vi vill och av vad vi tycker om. Dessutom arbetar vi bra tillsammans, och det är viktigt.

Kan ni beskriva er musik med 3 ord?

Väldigt koncist och högtravande skulle vi beskriva musiken i två ord: postapokalyptisk hypbridpop. Men för att vara lite mer konkret kanske klubbig, drömsk och popig är tre ord som ger en tydligare beskrivning.

Ni är aktuella med er debutsingel Hidden. Kan ni berätta lite vad den handlar om och om det är något speciellt som ni vill förmedla med låten?

Texten gestaltar en sorts uppgivenhet och en känsla av jävlaranamma. Känslor av att bryta upp, lämna och att finna. Den handlar väl egentligen om jakten på ett nutida Eden. Vi berättar om något som gått förlorat genom tiden, och sjunger att ”we´re off to that garden”. Inte i en religiös innebörd, utan mer en metafor för en symbolisk plats. Möjligen ett skogsrave.

Låten har även fått en snygg video. Hur involverade har ni varit själva i inspelningen?

Vi har varit väldigt involverade, speciellt Ida som dessutom sytt och designat alla kläder och kreationer. Lindansaren Moa Asklöf-Prescott har gjort sin egen koreografi, där hade vi andra inte mycket att tillföra. Men filmaren och klipparen Simon Hjortek (Magnificent Beast) har helt klart dragit det tyngsta lasset och gjort ett fantastiskt arbete med att gestalta låtens text och andemening. Vi är väldigt nöjda med resultatet.

Kan vi förvänta oss fler släpp under året?

Vår andra singel kommer i höst, och därefter släpps vår EP.

Har ni några spelningar inplanerade i Göteborg?

Den 4/5 spelar vi på Sticky Fingers (Top Floor), och sedan är nog Tjörn 11/8 som är det närmsta Göteborg vi spelar.

Några sista ord?

Det var fint att pratas vid!

Debutsingeln Hidden kan du lyssna på här.

Följ OX på Facebook för att hålla dig uppdaterad!

Inläggsförfattare: soundofhisingen.se

Sound of Hisingen tipsar om nya och redan etablerade artister och band. Tipsa oss gärna! soundofhisingen@gmail.com