Intervju: Owlmother

Idag släpper Owlmother sitt tredje fullängdsalbum Don’t trouble trouble until trouble troubles you. Arbetet med skivan blev en djupgående process där artisten gav de tio indiepop alstren tid att växa fram till produktioner med gnistrande ljudrymd som andas 80-tal. Vi fick en intervju med Lina Stina Wedin för att höra mer om hennes projekt och för att få veta mer om det sprillans nya albumet. Hugg in!

Hej! Hur är läget med dig?

Jag är lite krasslig tyvärr ska jag erkänna, men superglad för skivsläpp trots allt!

Vad har du för dig just nu?

Jag försöker ta det lugnt och vila upp mig, det är så stressade tider. Rent kreativt sjunger jag mycket, då det motverkar stress.

Kan du berätta lite om dig själv och ditt projekt Owlmother?

Owlmother har varit min följeslagare och soloprojekt i många år. Med Owlmother har jag levt ut mycket lek, drömmar och gått in i många fantasivärldar. Om jag går in i den världen kan den lätt uppsluka mig och det är superhärligt, men det är en fin gräns mellan kreativitet och mani.

Hur skulle du beskriva din musik för de som ännu inte hört den?

Som elektronisk lekfull indiepop med undertoner av allvar och fiktiva inslag.

Var hämtar du inspiration?

Jag hämtar inspiration från allt runtomkring mig, det kan vara precis vad som helst. Vanligtvis utgår jag från en känsla som leder till ett tema.

Vad för musik växte du upp med? Är det något som påverkar dig nu?

Jag växte upp med 80- och 90-tals hits, den musiken väcker härliga nostalgikänslor i mig och inspirerar mig absolut.

Du släpper ditt tredje fullängdsalbum, Don’t trouble trouble until trouble troubles you. Kan du berätta lite om hur arbetet med skivan har sett ut?

Produktionen av albumet började i en röd stuga i Majorna i Göteborg, och blev slutligen färdigställt i min hemmastudio på Södermalm. Albumet har genomgått olika processer, teman och känslor, man kan säga att det började i 80-tals nostalgi, i dagdrömmar om Joey Tempest och slutade i skogen bland mytologiska väsen och häxor.
Jag har fött barn, pluggat heltid och jobbat med annat så därför blev det en utdragen process men jag är fantastiskt stolt över att jag trots allt lyckades slutföra skivan.

Vad är det roligaste med att spela in ett album?

Det allra allra bästa är att totalt få hänge sig till kreativiteten som leder dig in i en annan värld full av magi.

Finns det något genomgående tema på skivan?

Lekfullheten, de mörka undertonerna och de fiktiva inslagen är ofta återkommande i både text och musik, likaså 80-tals skimret och toner av 90-tal.

Finns det något spår på skivan som betyder extra mycket för dig?

Jag har lagt mycket själ i vartenda spår på skivan, alla låtar har betytt mycket i skapandeprocessen. Just nu slår mitt hjärta ett extra slag för Don´t trouble trouble until trouble troubles you. You can´t resist the rhythm tycker jag nog också är en av de bästa låtarna jag någonsin skrivit.

Har du några spelningar inbokade framöver?

Jag tvingades ställa in min release på Landet i Stockholm för att jag är sjuk, så himlans trist. Men, framtiden är ljus och jag tar igen det när jag är frisk igen!

Vad ser du mest fram emot under 2018?

Jag ser fram emot ljuset som kommer med våren!

Några sista ord?

Var försiktig med stress! Många av mina vänner har blivit sjuka av stress detta år. Var sak har sin tid, gör det du tänkte, men ta det lugnt.

Lyssna på nya albumet här!

Följ Owlmother på Facebook för att hålla dig uppdaterad!

Inläggsförfattare: soundofhisingen.se

Sound of Hisingen tipsar om nya och redan etablerade artister och band. Tipsa oss gärna! soundofhisingen@gmail.com