Intervju: Nala berättar om nya singeln How, when & where

Det Göteborgsbaserade rockbandet Nala släppte tidigare i år debutsingeln Safe Place som även innehöll spåret Never Run Cold och imponerade då stort på oss här på bloggen. Nu är de ÄNTLIGEN tillbaka och släpper nya låten How, when & where på sin hemsida. En länk till för att lyssna hittar du längst ner på sidan. Innan dess tycker vi att du tar och läser intervjun vi gjorde med bandets sångare Liselotte Lindgren. Hugg in!

Hej Liselotte! Hur är läget med dig?

Hej! Det är bra med mig. Hösten är en period som jag överlag tycker mycket om, och än mer när det händer mycket roligt med bandet!

Vad har ni i bandet för er just nu?

Den 6e oktober släpper vi äntligen vår singel How, when & where, och till den ska vi filma en musikvideo. Medan vi håller på med det kommer det en till singel innan vi i november kommer släppa hela EP:n. Sedan besöker vi Stockholm för ett gig på PSB den 7e november!

Berätta om er nya singel How, when & where.

Jag älskar att sjunga den här låten! Kärleken som jag har för det alternativa soundet kommer verkligen fram genom dansanta verser, en väldigt sångvänlig refräng och ett tungt stick som jag inte kan stå stilla till. När jag skrev texten var jag arg på så mycket samtidigt att ingenting vettigt kom ut. Till slut tog jag bara alla meningar som dök upp i huvudet, även fast det inte var så sammanhängande, och skrev ner dom. När jag tittade på texten sedan tyckte jag det i sig underströk känslan av ilska. Sedan får du som lyssnar avgöra vad den handlar om för dig!

Låten är första singeln att släppas från en kommande EP. Kan du berätta lite om hur arbetet med EP:n har sett ut och vad vi kan förvänta oss.

Vi spelade in allting i våras på Spinroad Recording Studios med producenten Pedro Ferreira. Vi bjöd in honom att se oss live innan vi klev in i studion, då liveframträdandet är en viktig komponent för Nala som vi ville få med i EP:ns sound och känsla.

Till skillnad från Safe Place som släpptes tidigare i år med sina tydliga retroinfluenser så kommer en mer alternativ och mörk platta. Fortfarande har den sina psykedeliska bitar men ett tyngre och bredare sound har växt fram.

Under sex dagar spelades fem låtar in, med mycket kaffe och mandelkubb mellan tagningarna, och ut kom en rockig platta som blev så tung vi ville ha den!

Jag har ännu inte haft möjlighet att se er spela live, kommer det fler chanser under hösten eller vintern?

Absolut! Vi siktar på att ha ett release-gig här i Göteborg i samband med att EP:n släpps och så jobbar vi även för att få göra mindre turnéer runt om i Sverige/Norden. Jag och Víctor deltog i en Open Stage kväll på Pustervik för någon vecka sen, så även fler akustiska gig är något vi strävar mot.

Några sista ord?

Följ oss på sociala medier och kom och se oss live! Ät mycket d-vitamin och ta hand om er i höstmörkret, så ses vi i vimlet sen <3 Hemsidan hittar du här!

Post Author: soundofhisingen.se

Sound of Hisingen tipsar om nya och redan etablerade artister och band. Tipsa oss gärna! soundofhisingen@gmail.com