Intervju: Makthaverskan

Det hyllade Göteborgsbandet Makthaverskan släpper idag albumet III. Under hösten är de ute på turné och 24 november spelar de på Pustervik här i Göteborg, missa inte det! För att få veta lite mer om vad de haft för sig sedan de släppte förra albumet och för att få reda på mer om nya skivan fick vi en intervju med Maja och Hugo från bandet som du kan läsa här. Hugg in!

Hej! Hur är läget med er?

Rätt bra. 

Det har hänt en hel del sedan sist, bland annat är ni en medlem mindre. Kan ni berätta lite vad ni haft för er sedan ni släppte förra skivan.

M. Vi har arbetat och levt på som vanligt, samtidigt som vi har
turnerat i Europa och USA vilket tog upp en hel del tid.

H. Gjort trista vardagssaker, spelat musik och åkt skateboard.

Ni släpper 13 oktober ert efterlängtade album III. Kan ni berätta lite om hur arbetet med albumet sett ut? Var det någon låt på albumet som var svårare än de andra att skriva?

M. Arbetet i replokalen har sett ut som innan, skillnaden är väl hur vi jobbade i studion denna gång. Vi gick in och gjorde den i ett svep, tidigare har det blivit hackiga och utspridda inspelningstillfällen då jag bodde utomlands osv. Ingen av låtarna har varit direkt svår att göra enligt min uppfattning. Om det är något makt är bra på så är det att vi skapar låtar ganska fort när vi väl gör det och de känns rätt färdiga och självklara ganska fort. Vi satte en deadline och körde på den vilket jag i efterhand tycker var grymt för att få till nåt autentiskt.

H. Jag har haft vissa av melodierna och gitarrslingorna liggande i flera år och bara tyckt att dom har vart jobbiga. Men när vi väl började skriva på låtarna ihop så fick vi till dom rätt snabbt och allt flöt på bra.

Finns det något spår på skivan som betyder extra mycket för er?

M. Där har vi nog våra egna favoriter. Mina favoriter är Comfort, Eden och To say it as it is. De känns väldigt ärliga alla tre.

H. Jag gillar Comfort mest tror jag. Det varierar dag till dag.

Vad är roligast med att spela in ett album?

M. Allt. Men att få slippa vardag, ansvar och jobb och få gå in i kreativiteten och bara ha ansvar där du faktiskt vill ha. Jag har nog aldrig mått så bra som när jag är i en studio eller på turné.

Kommer albumet att släppas på vinyl?

Ja

I höst spelar ni i Sverige och till våren utomlands. Är det någon av låtarna som ni ser extra mycket fram emot att spela live?

M: Alla, men To say it as it is (kommer vi bara köra ibland) ser jag fram emot då vi ej framfört den typen av låt live förut.

Har ni några speciella ritualer för er innan ni går på scen?

Vi dricker väl öl.

Nya albumet hör du här!

Följ Makthaverskan på Facebook för att hålla dig uppdaterad!

Inläggsförfattare: soundofhisingen.se

Sound of Hisingen tipsar om nya och redan etablerade artister och band. Tipsa oss gärna! soundofhisingen@gmail.com