Intervju: Judith Stocks

Sångaren och låtskrivaren Judith Stocks släpper idag sin debutsingel Syntar. Det här är en spännande debut som definitivt får oss att se fram emot kommande släpp. Vi fick en intervju med henne för att få veta lite mer om låten och vad hon har på gång framöver. Hugg in!

Hej Judith! Hur är läget med dig?

Jag har faktiskt lite sommarlov så tycker livet är riktigt härligt. Plus att jag såklart är så himla laddad för att jag äntligen ska få släppa musik, har väntat på detta längre än vad ni kan tro!

Vad har du för dig just nu?

Just nu sitter jag faktiskt på ett trångt flygplan påväg hem från semestern och svettas i mina lite för varma kläder. 

Kan du berätta lite om dig själv? 

Jo men det väsentliga är väl att jag kommer från Göteborg, äter mycket pasta pesto och brukar hänga med hunden Harry som är 14 år, skallig och dement! När jag inte hänger med Harry så pluggar jag på musikhögskolan i Köpenhamn och övar på att förstå vad mina danska vänner säger. 

Hur skulle du beskriva din musik för någon som ännu inte hört den?

Det där är ju alltid svårt, men jag tänker att det är en form av svulstig och vardagsromantiserande svenskpop! Musiken jag skriver brukar bli ganska melankolisk med ifrågasättande texter. 

Hur ser det ut när en låt blir till?

Oftast börjar det med att jag hittar något litet ord jag får smak för och sedan sätter jag mig vid pianot och försöker pussla ihop något med hjälp av lite olika verktyg jag har i bakfickan. Verktygen är alltså olika typer av ramverk som kan hjälpa mig, då blir det lite mer som att lägga ett pussel.

Du släpper din debutsingel Syntar nu i veckan, berätta allt om den!

Det gör jag ju!!! Den är faktiskt för mig en riktig gammal goding som har några år på nacken nu men den variationen som släpps nu har fått en ny kostym. Låten kom till på en ganska dålig tisdag när jag pluggade på folkis i Köpenhamn. Det var lite hjärnspöken på vift i huvudet så låten blev en form av hinderbana för dem så jag kunde få sitta på läktaren och bara titta på.

Vad för musik växte du upp med? Är det något som påverkar dig när nu själv gör musik?

Åh men det som varit mest närvarande i uppväxten har nog varit Beatles och Billie Holiday. Det är ju alltid väldigt härligt nostalgiskt att lyssna på musiken än idag men jag tror kanske jag har plockat ut mina guldkorn från den tiden och vävt in det i mitt eget uttryck. 

Kan vi förvänta oss fler släpp innan 2018 är slut? 

Absolut! Min nästa singel Sylvasst släpps i augusti och sedan kommer det en EP med fem låtar. Det mesta handlar om att vara ung och förvirrad, hela EP:n heter Tänker För Mycket och handlar just om vad som händer när man gör det.

Kommer du att göra några spelningar i sommar?

Vi kan väl säga såhär, det är alltid bra att hålla utkik!

Hur ser planerna ut framåt?

Jag kommer fortsätta skriva musik och jag har lite andra projekt i gång också som ni kommer få ta del av. Håller på att fila på några av mina guldklimpar som snart ska få möta dagens ljus!

Några sista ord?

Glöm inte bort att en riktigt bra pasta pesto slår det mesta!!!

Lyssna här!

Följ Judith Stocks på Facebook för att hålla dig uppdaterad!

Inläggsförfattare: soundofhisingen.se

Sound of Hisingen tipsar om nya och redan etablerade artister och band. Tipsa oss gärna! soundofhisingen@gmail.com