Intervju: Jamie Meyer berättar om sin nya EP Miss This Town

Bloggens favorit Jamie Meyer släpper idag nya EP:n Miss This Town som du kan lyssna på här under. Jamie kommer ursprungligen från Hisingen här i Göteborg men bor numera växelvis i Nashville och Stockholm där han alltså snickrar ihop de här fina låtarna. Det är svensk pop blandat med berättandet från Nashville och vi får något som är unikt för en svensk artist. För att få veta lite mer om nya EP:n och vad han har för sig när han är i Nashville fick vi en intervju med honom som du kan läsa här.

Hej Jamie! Välkommen till Sound of Hisingen, hur är läget?

Hej, tackar som frågar! Allt är super med mig.

Kan du berätta lite om vad du har för dig just nu?

Just nu är jag tillsammans med min keyboardist ute på en vinter/vårturne i Sverige och Norge i samband nya EP släppet.

Hur skulle du beskriva din musik?

”Nashvillefierad” pop/rock.

Din nya EP Miss This Town släpps idag. Kan du berätta lite om låtarna som finns med?

Titelspåret, Miss This Town, har varit med ett tag och börjades att skriva strax efter min morfars begravning på Hisingen. Men samtliga spår är Co-writes med låtskrivare i Nashville. 

Finns det något genomgående tema på EP:n?

Det handlar en hel del om att ”get out of town..:)” rycka på axlarna och blicka framåt. Men aldrig glömma vart man kommer ifrån.

Hur har inspelningen gått till?

Dem flesta låtarna har spelats in Live på plats i Nashville. Ett par av låtarna är t.om bara en sångtagning vilket är ett nytt sätt för mig att jobba på. Nothin’ On You, för att ta ett exempel var jag inte ens i Nashville för. Den är helt inspelad efter en work tape från min iPhone med bara sång och akustisk gitarr i ett rum tillsammans med Bridgette Tatum som jag skrev den med. Sedan skickades bakgrunden från Nashville och sången la jag tillsammans med Håkan Mjörnheim i Stockholm.

Är det någon av låtarna som du är lite extra stolt över?

Holy Ground To Me & Miss This Town ligger väldigt varma om hjärtat men jag är väldigt nöjd med alla. 

Du bor växelvis i Stockholm och Nashville. Kan du berätta lite om hur livet ser ut när du är baserad i Nashville?

Det blir en hel del skriva & spela såklart men ibland kan jag även njuta av att sitta längst bak i min favoritbar, prata med locals och föra anteckningar av Live musiken jag ser och hör. Vad man skall göra och inte göra helt enkelt;)

Hur stor del av året är du där och arbetar?

50/50 som det ser ut just nu.

Hur påverkar det dig och din musik just att du utgår från olika platser när du skriver musik?

Jag har fått den frågan ofta och för mig så är Nashville och Sverige dem två platser som är dem mest inflytelserika platser på jorden när det gäller musik. Inte ens New York, L.A eller hela U.K kommer i närheten. Svenska popskrivare har melodierna och Nashville har berättelserna. Mitt kall är att försöka matcha dem båda.

Blir det någon vår/sommarturné i Sverige?

Ja absolut, den bokas just nu av min kollega Jessica och kikar man på jamiemeyer.net så kommer en komplett lista under våren.

Vilket ögonblick under din musikkarriär är du hittills mest stolt över?

När jag fick stående ovationer senast på Bluebird Cafe i Nashville. 

Vad har du annars för planer under 2017?

Go with the flow och bara njuta!

Jamies sprillans nya EP Miss This Town kan du lyssna på här.

Följ Jamie Meyer på Facebook för att hålla dig uppdaterad!

Inläggsförfattare: soundofhisingen.se

Sound of Hisingen tipsar om nya och redan etablerade artister och band. Tipsa oss gärna! soundofhisingen@gmail.com