Intervju: J.O.N

En av årets mest spännande debutalbum är här! J.O.N är lett av 15-årige Jon Fredriksson som du säkerligen känner igen som en av stadens mest kända gatumusiker. Det ingen visste när de stod och lyssnade på hans fantastiska punk-covers var att han själv är en jäkel på att skriva låtar. Detta resulterade i ett skivkontrakt hos Woah Dad och det sprillans nya debutalbumet Bringing Back The Dough. Vi fick en intervju med Jon som du kan läsa här. Hugg in!

Hur gammal var du när du började som gatumusiker?

När jag började spela på gatan tror jag jag var tolv. Det var ungefär när jag börja sjuan.

Vad är det roligaste med att stå ute på gatorna och spela?

Det roligaste med att spela på gatan är alla mixade reaktioner man får. En gång när jag spela var det folk som kastade kondomer på mig när jag spela, Det var faktiskt jävligt kul tills nån startade bråk och då var jag tvungen att gå.

Kommer du att fortsätta som gatumusiker trots att du blivit signad?

Jag vill gärna fortsätta spela på gatan men det har varit mycket nu. Skivan släpps ju nu och jag måste spela runt lite så det finns inte mycket tid.

När började du skriva egna låtar?

Min första låt skrev jag ungefär tre år sedan. Den heter ”R.I.P Freedom Of Speach” och är på skivan, från början var den ganska dålig men den har ändrats rejält 6 gånger och har blivit en av mina favoriter.

Det är grymt roligt att du blivit signad av Woah Dad, kan du berätta lite om hur det gick till?

Jo, tydligen hade Woah Dad försökt få tag på mig under en lång period av tid. En gång när jag spela på Crippas café kom någon förbi och ordna upp ett möte med skivbolaget och sedan rulla det på.

Äntligen får vi lyssna till ditt debutalbum Bringing Back The Dough. Kan du berätta lite om hur arbetet med albumet sett ut?

Albumet var väldigt snabbt gjort. Vi repa in alla låtar på två rep och sen tog det bara tre dagar att spela in. Det är väldigt kul att spela in, det är som att vara ett litet barn i en stor sandlåda, det finns så många möjligheter.

Vad har varit roligast med att spela in ett album?

jag tror att det roligaste med att spela in är att lägga på små detaljer och se hur låten långsamt förändras på grund av dom

Är det någon låt som du ser extra mycket fram emot att köra live?

Jag vet inte riktigt alla är ganska bra. Jag skulle nog säga att min favorit låt nu är Narcissistic Tendencies så den kommer nog vara rolig att spela live.

Kommer albumet att släppas på vinyl?

Albumet är bara på vinyl och digitalt men vi får se om vi ska släppa lite cds i framtiden.

Du har releasespelning här i Göteborg samma dag som albumet släpps. Kan du berätta lite om vad man kan förvänta sig om man går på någon av dina spelningar?

Det ni kan förvänta er är ett jävla ös, svettiga musiker och mycket svordomar.

Har du några andra spelningar inplanerade i Göteborg nu i vinter?

Ja det finns lite planer på att dyka upp som förband här och där så håll ögonen öppna!

Vad har du för planer för 2018?

Vet inte ska nog spela runt ganska mycket och det eventuellt spela in lite mer.

Några sista ord?

Här har ni några favorit ord ”shit, piss, fuck, cunt, cocksucker, motherfucker, tits, turd, and twat” /George Carlin

Lyssna på albumet här!

Inläggsförfattare: soundofhisingen.se

Sound of Hisingen tipsar om nya och redan etablerade artister och band. Tipsa oss gärna! soundofhisingen@gmail.com