Intervju: The Bongo Club

Ett av Sveriges mest spännande band just nu är rockbandet The Bongo Club. Det var ett tag sedan de släppte någon ny musik men singeln All She Said som släpptes 2015 har verkligen fått oss att längta efter mer. Vi fick en intervju med bandet för att ta reda på om de har ny musik på gång och för att prata om de kommande spelningarna i bland annat Mexico och England. Hugg in!

Hej The Bongo Club! Välkomna till Sound of Hisingen, hur är läget med er?

Hej! Allt är topp med oss. Vi är uppe i varv som alltid.

Vad har ni för er just nu?

Vi är mitt i förberedelserna inför vår kommande turné vilket innebär mycket rep och finslip av nya låtar vi egentligen vet att vi borde vänta med att lira men inte kan låta bli. Vi är i ett kreativt superläge just nu och vi bara spottar ur oss material.

Hur skulle ni beskriva er musik för de som ännu inte hört den?

Det är fan en million dollar question. Jag tycker dock att Owen Morris sammanfattade oss bra: Det är bra gitarrmusik – intelligent och korkat på samma gång.

Hur ser skrivprocessen ut? Vem gör vad i bandet?

Vi skriver all musik ihop. Nästan allt händer i replokalen. Identiteten i musiken ligger i att vi alla är inblandade från början till slut. Texterna skriver jag gärna själv däremot!

Ni ska precis åka ut för att spela i bland annat Mexico, England och Spanien. Berätta allt om detta!

Det är helt galet! Vår manager stötte på bokaren för mexikanska Festival Marvin i Spanien förra året och när de fick höra oss blev de eld och lågor och bjöd över oss direkt. Vi tackade ja omgående såklart! Det känns extremt over the top att vi veckan efter åker till England och gör Liverpool Sound City. Men det är så vi jobbar, känns det som att det är för mycket är det garanterat helt rätt!

Är det något stopp på turnén som ni ser extra mycket fram emot?

Mexico känns sjukt spännande. Det snackas mycket om karteller hit och dit och folk verkar generellt ha en väldigt återhållsam inställning till det. Vi tar emot Mexico med öppna armar och hoppas att de gör detsamma. Det känns även som en milstolpe att göra våra första gig i England. Det är ju på tiden och jag tror att England är redo för oss. Vi är i alla fall redo för England!

Är det något som ni inte klara er utan när ni är ute på turné?

Vi är ganska långt ifrån kräsna faktiskt. Hade vi blivit av med våra skivor i bilen hade timmarna gått långsamt. Vi har en Frank Zappa samlingsplatta som rullar varmt. Det får väl bli den då!

Jag upplever själv att det är svårt för duktiga rockband att slå igenom i Sverige idag och jag lyssnar mest själv på brittisk musik kanske just därför. Jag vet inte om ni håller med mig men om ni gör det; Varför tror ni att riktigt duktiga rockband har svårt för att slå igenom i Sverige?

Jag tror att det i stor utsträckning är radion som styr det svenska musik-klimatet och att musikläggarna just nu inte är sugna på rock. När Sverige vill ha oss är vi deras. Men tills dess satsar vi helhjärtat på resten av världen där rockmusiken fortfarande är relevant.

Jag tycker att ni är grymt duktiga och har lyssnat på er mycket tidigare, men nu var det var ett tag sedan ni släppte något. Kan vi förvänta oss något nytt släpp innan året är slut?

Kul att höra! Ja, vi har lagt stor vikt vid att vara ute och spela live så studion har fått vänta. Nu är det däremot äntligen dags igen. Kring årskiftet gick vi in i Nacksving och spelade in fyra låtar med Anders Lagerfors. Första singeln heter Seventeen och lyckades hamna i händerna på legenden Owen Morris som ville göra en egen mix. Resultatet blev fantastiskt och vi kommer släppa låten den 2:a juni.

Är det spelningen i Skövde som gäller för oss här i Göteborg eller kommer ni att boka in någon spelning här under de kommande månaderna?

Just nu har vi inget i Göteborg inbokat. Men det får vi ju ordna såklart. Säg vart ni vill ha oss så kommer vi!

Några sista ord?

Missa inte Seventeen den 2:a Juni. Det är en jävla låt!

Lyssna på bandets senaste släpp här!

Följ The Bongo Club på Facebook för att hålla dig uppdaterad!

Inläggsförfattare: soundofhisingen.se

Sound of Hisingen tipsar om nya och redan etablerade artister och band. Tipsa oss gärna! soundofhisingen@gmail.com