Imminence – This Is Goodbye (Album)

Imminence – This Is Goodbye (Album)

Malmöbandet Imminence startade som ett metalcoreband. Sedan hände något längs vägen som fick bandet att ändra riktning. 2015 bestämde de sig för att spela in två akustiska låtar med hjälp av producenten Simon Peyron. Den första låten att släppas inom detta projekt var Wine & Water som finns med på bandets debut EP Return to Helios (2013) och andra låten var A Mark On My Soul som är en akustisk version av låten Last Legs som fanns med på deras första fullängdare I (2014). När jag hörde första singeln Wine & Water är det ingen överdrift att säga att jag blev HELT SÅLD. Jag kommer fortfarande ihåg känslan som sköljde över mig där och då. Och det är väl just den känslan som fortfarande följer mig när jag lyssnar på deras musik idag.

I slutet av förra året gick bandet ut med att de blivit signade till Arising Empire och att de skulle släppa en fullängdare till våren. De meddelade också att de hade ändrat riktning och skulle gå från metalcore till alternativ rock. Första singeln This Is Goodbye som också är titeln på albumet släpptes i januari i år. Jag påmindes gång på gång om vad musik kan göra med en när jag hade låten i lurarna under större delen av månaden. Ytterligare två fantastiska singlar släpptes innan vi fick hela albumet i fredags, Diamonds och Broken Love. Och vilket album det är!

Imminence låtar har en förmåga att ta sig allra längst in, att snudda vid det som känns allra mest. Att känna sin svaghet, men även sina styrkor. Det är som att ge sig ut på en resa med sig själv faktiskt. När låtarna är slut har man rest sig och går med huvudet högt. De förmedlar så mycket känslor genom både musik och text och sångaren Eddies röst är makalöst bra. Han är fenomenal på att förmedla just känslor. Texterna skulle man lika gärna kunna läsa utan musik för att upptäcka något mer. Har beställt en vinyl (pepp!) och hoppas att texterna finns med där.

Jag blev också sjukt glad över att de har med akustiska versioner av låtarna Diamonds, Keep Me och This Is Goodbye på albumet, vilken bonus liksom.

Det här kan mycket väl vara årets bästa album och det råder ingen tvekan om att Imminence är Sveriges just nu bästa band. Varför det inte pratas mer om dem i vårt avlånga land är för mig en stor gåta, de borde spela för utsålda hus. Att se dem spela på Pustervik får bli min önskan för i år vad gäller musikväg, det skulle vara något det.

Medlemmar i bandet är Eddie Berg, Harald Barrett, Peter Hanström och Max Holmberg.

Lyssna på albumet här!

Låten Broken Love har också fått en sjukt fin video som du kan kolla på här.

Följ Imminence på Facebook för att hålla dig uppdaterad!

Inläggsförfattare: soundofhisingen.se

Sound of Hisingen tipsar om nya och redan etablerade artister och band. Tipsa oss gärna! soundofhisingen@gmail.com