Hurula @ Pustervik

Hurula @ Pustervik

Några ord om Hurulas spelning på Pustervik

Hurula släppte 2014 albumet Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för vilket är det bästa svenska debutalbumet genom tiderna. Senare samma år fick vi EP:n Betongbarn. I september fick vi nya albumet Vapen till dom hopplösa.

Att gå på en av Hurulas spelningar är som att bli frälst utan att tro. Det är som att födas på nytt. Varje gång. När man tror att en spelning aldrig kan bli bättre än den förra så bevisar han motsatsen. Varje gång. Något som jag tänkte på under hans spelning under Way Out West i somras och som blev ännu tydligare på spelningen på Pustervik igår är att han känns mer självsäker och avslappnad. Publikens kärlek går inte att ta miste på och det känns verkligen som att den är besvarad. Det krävs både tillit och kärlek till publiken när man ger sig på att crowdsurfa vilket var väldigt roligt att han gjorde. Han sätter sig flera gånger vid scenkanten för att hälsa på och krama de som står längst fram. Han har hela publiken i sin hand från början till slut.

Gun på socialen, gav mig aldrig en spänn”. Finns det någon annan öppning som kan få publiken att fullkomligt explodera på samma sätt? Hur sjuk är inte denna låt som får en att bli lika galen varje gång man hör den. Och det som är så fint är just att detta gäller alla Hurulas låtar. Jag undrar vad det är han gör som får mig att aldrig tröttna och hela tiden vilja ha mer. Lågan brinner lika starkt nu som för över två år sedan då han släppte debutskivan. Hur är det ens möjligt.

Hurula ger oss låtar som är väldigt öppna för tolkningar vilket gör att de är lätta att göra till sina egna. Jag tror att det är där hans storhet ligger. Istället för dem så blir det vi. För mig finns det ingen annan artist som gör det som Hurula nu gör. Inget jag upplevt i musikväg är större än det här. Vad glad och tacksam jag känner mig för att jag får vara med på denna fest. När jag lämnar spelningen så undrar jag samtidigt hur länge denna fest ska få fortsätta. Den kommer hålla på så länge Hurula själv vill. Så länge han fortsätter att bjuda in oss kommer vi att stå där. Varje gång.

Ett stort tack till Robert Hurula och hans fantastiska band. Ni är bäst.

Hurula spelar på Pustervik

Hurula spelar på Pustervik

Hurula crowdsurfing

Facebook

Inläggsförfattare: soundofhisingen.se

Sound of Hisingen tipsar om nya och redan etablerade artister och band. Tipsa oss gärna! soundofhisingen@gmail.com