Hampus Olausson – How It Hurts (Intervju)

Sångaren och låtskrivaren Hampus Olausson släppte nyligen sin första singel på engelska, den helt fantastiska rocklåten How It Hurts. En låt som verkligen får oss att längta efter kommande släpp. Vi växlade några ord med Hampus för att höra lite om låten och vad han har på gång framöver. Hugg in!

Hej Hampus! Hur är läget med dig?

Det är jättebra med mig! Nytt år och ny musik, kan inte bli bättre.

Berätta lite om dig själv.

Jag heter Hampus och kommer från Mölndal. Har spelat i olika konstillationer och olika former av band under åren. Jag beslutade mig för att släppa musik under eget namn och det kommer vara någon slags Heartland rock med lite punkvibbar.

Du släppte nyligen din debutsingel How It Hurts. Kan du berätta lite om låten?

Det är en låt som jag skrev under 2017 och spelade in under förra året. Jag blev inspirerad av filmen Blue Valentine när jag skrev den och den handlar om ett par och deras relation och deras drömmar.

Hur ser planerna ut framåt? Kan vi förvänta oss ny musik om inte allt för länge?

Det blir en singel till att börja med i mitten av mars förhoppningsvis. Sen har jag lite fler låtar jag håller på med, som kanske släpps lite senare under året.

Några sista ord?

Hm… håll ögonen öppna under året och sen vill jag tipsa om Sean Macgowan med låten Cuppa Tea. Sjukt bra!

Lyssna på singeln här och se även en fin textvideo.

Följ Hampus Olausson på Facebook för att hålla dig uppdaterad!

Inläggsförfattare: soundofhisingen.se

Sound of Hisingen tipsar om nya och redan etablerade artister och band. Tipsa oss gärna! soundofhisingen@gmail.com