Glenn Udéhn – Innan det är för sent (EP)

Idag släpper Glenn Udéhn EP:n Innan det är för sent som du bara inte får missa! 2014 landade hans debutalbum Lilla London Brinner och det fanns väl ingen tvekan då om att denna artist skulle göra ett stort avtryck på stadens musikliv framöver. Året efter fick vi den briljanta popsingeln Det lyser över staden och han har hela tiden spelat flitigt på stadens scener men även utanför. Tidigare i år skrev han dessutom på ett skivkontrakt med Sony Music Entertainments pop-label Docks.

Glenn har hittat ett eget sound som han håller fast vid och gillar du hans tidigare låtar så kommer du inte att bli besviken. Han sjunger innerligt och det är omöjligt att inte beröras av hans sårbara röst som jag tycker få ta lite mer plats än tidigare, särskilt på titelspåret Pulsen. Som titlarna avslöjar så är texterna stundtals mörka och ibland bränner det till i hjärtat men han lyckas ändå alltid med att förmedla hopp till lyssnaren.

Låtarna är väldigt öppna för egna tolkningar vilket jag gillar och som vanligt är det genuint, äkta och ärligt. Det finns alltid något nytt att upptäcka i Glenns texter och musik. Hans första skiva är jag fortfarande inte klar med, inte på långa vägar. Det är just det som gör honom till en så fin låtskrivare. I en tid när allt ska gå snabbt och man inte hinner landa innan man ger sig på nästa projekt så känns det tryggt att vi har Glenn som tar hantverket på allvar och som verkligen vill förmedla något till sina lyssnare.

Nästa år hoppas jag att vi får en uppföljare till debutalbumet och EP:n som släpps på fredag skulle då vara första halvan av en berättelse som jag blir tokig om jag inte får höra fortsättningen på. Det finns alla förutsättningar för att Glenn kommer att ge oss ett av 2017 års bästa album.

Lyssna här!

Facebook

Inläggsförfattare: soundofhisingen.se

Sound of Hisingen tipsar om nya och redan etablerade artister och band. Tipsa oss gärna! soundofhisingen@gmail.com